Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa saa vieraita Rovaniemeltä

20.02.2016

Kotiedusta pudotuspeleihin kiihkeästi kamppaileva Kiekko-Vantaa lähtee katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan, kun Trio Areenan lauantai-illan huumaan vieraaksi saapuu sarjajumbo Rovaniemen Kiekko.

Viidestä edellisestä ottelusta ainoastaan yhden voittanut Kiekko-Vantaalla on lauantaille vain yksi tavoite: kääntää kurssi ja palata voittokantaan. Vantaalaisilla on eroa viimeiseen pudotuspelien kotietuun oikeuttavaan sijaan seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on lohipaitojen osalta jäljellä enää kuuden ottelun verran. 

Taistelu asetelmista kevään tosipelejä ajatellen käy kuumana. Mestiksen keskikasti on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen, sillä sijat 5–8 mahtuvat kolmen pisteen sisälle. Vantaalaiset tarvitsevat kipeästi pisteitä varmistaakseen mahdollisimman hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin. 

Kiekko-Vantaalla on ollut viime aikoina vaikeaa maalinteon kanssa ja neljässä edellisessä ottelussa lohipaidat ovat tehneet ainoastaan neljä maalia. Vantaalaiset ovat pelanneet nyt yli neljä erää ilman tehtyä maalia. Akilleen kantapää on ollut myös ylivoimapeli, joka on varsinkin kotikaukalossa ollut heikkoa. 

Pistekeskiarvoltaan sarjan kolmanneksi parhaan kotijoukkueen Kiekko-Vantaan viikko on ollut tuloksellisesti vaikea. Keskiviikkona lohipaidat kompastuivat tehottomuuteen ja kokivat hallinnasta huolimatta kotikaukalossa tappion JYP-Akatemialle maalein 1–3. Perjantaina vantaalaiset paransivat peliään selvästi ja taistelivat hienosti Turussa, mutta siirtorajan kynnyksellä vahvistunut TUTO oli lopulta parempi maalein 3–0. 

Viiden vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut RoKi on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ja se taistelee enää sarjapaikan säilyttämisestä. Rovaniemen kiekkoylpeys saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Petteri Hirvosen luotsaama ryhmä on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelusta ainoastaan yhden. 

RoKi aloitti Etelä-Suomen kiertueen perjantaina Heinolassa, jossa se raapi Peliittojen vieraana yhden pisteen hävittyään lopulta jatkoajan jälkeen maalein 3–2.  Hieman yllättäen RoKi on pelannut tällä kaudella tuloksellisesti paremmin vieraissa kuin kotikaukalossa. Rovaniemeläisryhmällä on ollut vaikeuksia puolustuspelin kanssa, sillä omiin on mennyt eniten maaleja koko sarjassa.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat poistuneet jäältä voittajana kahdesti vieraskaukalossa, mutta sarjanousija haki jatkoaikavoiton lokakuun lopussa Vantaalta maalein 1–2. 

Vantaalaisten kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Perjantaina TUTO-ottelussa Markus Seikolan törkytaklauksen takia kentän toisessa erässä jättäneen kultakypärä Joel Lehtisen pelaaminen on epävarmaa. Lisäksi loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat todennäköisesti edelleen kapteeni Toni Leinonen, Nico Aaltonen, Simo Konttinen ja Valtteri Parikka.

Kiekko-Vantaan ja RoKin kauden viimeinen keskinäinen kohtaaminen starttaa lauantaina Tikkurilan Trio Areenalla klo 17.00. Viime kaudella lohipaidassa suomalaista kiekkohistoriaa tehneen Noora Rädyn paita luovutetaan ennen ottelun alkua Jääkiekkomuseoon. Sen kunniaksi naiset pääsevät lauantaiseen kiekkonäytelmään ilmaiseksi sisään. Tervetuloa kannustamaan Kiekko-Vantaa voittoon!

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 20.2. klo 11:10)

Mestis