Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa ryöstöretkelle Mikkeliin: Samalla systeemillä

22.03.2016

Ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan maanantaina kotikaukalossa huikean jännitysnäytelmän jälkeen ottanut Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan toista voittoa puolivälieräsarjassa runkosarjan ennätyspisteillä voittanutta Jukureita vastaan.

–Samalla systeemillä lähdetään pelaamaan kuin aikaisemminkin tässä pudotuspelisarjassa. Meidän ei tarvitse muuttaa mitään, vaan teemme vain kahta kauheammin duunia. Tiedämme tarkkaan ne lääkkeet, jolla haemme sen voiton Mikkelistä, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Toni Leinonen kertoo.

Hallitseva Mestis-mestari Jukurit johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 3–1. Lohipaitojen osalta kupletin juoni Mikkelin keskiviikkoiltaan on selkeä: tulos tai ulos.

–Selkä seinää vasten on ehkä jopa helpompi lähteä pelaamaan, koska meillä ei ole muuta kuin voitettavaa, Leinonen pohtii.

Vain kerran Mestis-historiassa puolivälieristä jatkoon edennyt Kiekko-Vantaa pelasi maanantaina selkä seinää vasten ja raapi hurjalla taistelulla 4–3-jatkoaikavoiton kotiyleisön edessä. Vantaalaiset tulivat kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja jatkoajalla sankariksi nousi voittomaalin laukonut Julius Rantaeskola.

Muista lohipaitojen osumista maanantai-illan trillerissä vastasivat kapteeni Toni Leinonen, tehot 1+1 saalistanut Janne Juutinen ja neljä minuuttia ennen päätössummeria ottelun jatkoajalle tasoitusmaalillaan vienyt Teemu Mielonen.

–Kaikki pelit tässä sarjassa ovat olleet todella tiukkoja ja olemme koko ajan olleet siinä veitsenterällä avausvoiton kanssa, kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Leinonen sanoo.

Kaikki neljä Kiekko-Vantaan ja kuusinkertaisen Mestis-mestarin Jukureiden puolivälieräottelua ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Kuten pudotuspelikiekkoon kuuluu, hallintahetket ovat vaihdelleet rajusti pelin sisällä, kuuluisat pienet asiat tulevat jälleen ratkaisemaan ja peli peliltä kamppailupelaamista on nähty enemmän.

–Kaikki asiat pitää tehdä huolellisesti ja se ainakin korostuu, että me emme voi itse sählätä yhtään ja antaa maalipaikkoja ilmaiseksi vastustajalle, runkosarjassa 38 ottelussa tehot 6+15 iskenyt Leinonen tietää. 

Vantaalaisten ylivoimapeli on toiminut erinomaisesti puolivälieräsarjassa, sillä se on tehnyt kymmenestä maalista Jukureita vastaan puolet ylivoimalla. Erikoistilannepelaaminen, maalinedustapelaaminen ja maalivahtipeli tulevat varmasti näyttelemään isoa roolia myös viidennessä puolivälieräottelussa.

Kiekko-Vantaan kippari Toni Leinonen on päässyt hyvään kevätvireeseen. Kultakypärä Pekka Niemimaan ja Julius Rantaeskolan kanssa toimivan hyökkäystrion muodostava vikkeläjalkainen laituri on nakuttanut neljässä pudotuspeliottelussa tehot 2+1. Playoffs-kiekko on jääkiekkoilijan parasta aikaa.

–Playoffs-pelit sopivat minulle todella hyvin: pikkutarkkaa peli, pääsee karvaamaan paljon ja saa kiekkoja vauhtiin. Hyvin olemme ketjuna pystyneet luomaan paikkoja. Mukavaa, että olen saanut nyt onnistumisia, sillä tuossa oli pidempi putki, kun palkintoa työnteolle ei tullut, Leinonen valottaa.

Taistelu välieräpaikasta jatkuu keskiviikkona Kalevankankaan jäähallissa, johon lohipaidat matkustavat nälkäisinä ryöstöretkelle. Kiekko tippuu jäähän tuttuun tyyliin klo 18.30.

Playoffs 2016 – puolivälierä: Jukurit-Kiekko-Vantaa (voitot 3–1)

16.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 5–2

18.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 2–5

19.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 3–2

21.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 4–3 JA

Pudotuspelisarjan parhaat pistemiehet:

1) Oula Palve, Jukurit 2+4=6 (pudotuspelien pistepörssin kakkonen)

2) Roope Ranta, Jukurit 3+2=5 (pudotuspelien pistepörssin kolmonen)

3) Joonas Sammalmaa, Jukurit 2+3=5

4) Pekka Niemimaa, K-Vantaa 2+2=4 (neljän ottelun pisteputkessa)

5) Teemu Turunen, Jukurit 2+2=4 

K-Vantaalta Toni Leinonen on nakuttanut tehot 2+1. Kolmen ottelun pisteputkessa porskuttava Nico Friman on kerännyt tehot 1+2 ja puolustaja Lassi Raitanen sekä taikuri Joel Lehtinen ovat saalistaneet kolme syöttöpistettä. 

Historia

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet pudotuspeleissä neljä kertaa aikaisemmin. Joukkueet olivat edellisen kerran vastakkain pudotuspeleissä kaudella 2011–12. Kiekko-Vantaa ei ole koskaan onnistunut tiputtamaan Jukureita pudotuspeleissä. 

Kiekko-Vantaa on ollut Mestiksen historiassa 12 kertaa pudotuspeleissä ja vain kerran se on edennyt jatkoon puolivälieristä. Lohipaitojen paras saavutus Mestiksessä on hopea keväältä 2003, kun se taipui kiihekässä finaalisarjassa juuri Jukureille otteluvoitoin 2–3.

Jukurit on kuusinkertainen Mestiksen mestari ja se on ollut pudotuspeleissä peräti 14 kertaa. Mikkeliläiset ovat sarjan menestyksekkäin joukkue ja ensi kaudella Liigaan nouseva Jukurit on pelannut Mestiksen finaaleissa 10 kertaa. Historian aikana vain kerran se on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. 


Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 23.3. klo. 11:35)

Mestis