Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa pisteiden perässä Keuruulle – Lehtiselle juhlaottelu

05.03.2016

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina kauden toiseksi viimeiseen runkosarjaotteluun KeuPa HT:n vieraaksi. Panosta ei Keuruun lauantai-illasta tule ainakaan puuttumaan.

Lohipaitojen paras pistemies Joel Lehtinen pelaa lauantaina uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelun. Kuudenneksi eniten otteluita Kiekko-Vantaan seurahistoriassa pelannut taitava laitahyökkääjä pelaa uransa parasta kautta. Oman piste-ennätyksensä Mestiksessä uusiksi laittanut Lehtinen on nakuttanut 48 ottelussa tehot 13+15=28. 

–Se on minulle peli muiden joukossa. Tämä on ollut henkilökohtaisesti paras kausi Mestiksessä ja olen mennyt eteenpäin pelaajana. On ollut nastaa pelata hyvien jätkien kanssa. Täällä on hyvä meininki nyt ja toivottavasti menemme mahdollisimman pitkälle keväällä, taikuri Lehtinen sanoo.

Kahdeksantena porskuttavat vantaalaiset tarvitsevat pudotuspelipaikan varmistamiseksi kahdesta jäljellä olevasta kamppailusta vähintään yhden pisteen. Yhdeksäntenä majaileva Peliitat hengittää lohipaitojen niskaan nyt viiden pisteen päässä. 

–Lähdemme hakemaan kolmea pistettä. Pudotuspelipaikka on omissa käsissä. Pienet asiat pitää tehdä paremmin: kaksinkamppailuita pitää voittaa, maksaa maaleista hintaa ja toimittaa kiekkoa enemmän maalille. Joku on joskus sanonut, että jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan ja jos haluat maalin, mene maalille, laitahyökkääjä Lehtinen kertoo.

Kiekko-Vantaa koki perjantaina kotikaukalossa kirvelevän tappion SaPKolle maalein 1–3. Vantaalaisten ainokaisen viimeisteli hyökkääjälupaus Teemu Mielonen. Lohipaidat keräsivät neljän kotiottelun putkesta ainoastaan yhden voiton, vaikka peliesitykset olivatkin positiivisia.

–Olemme pelanneet viime aikoina ihan hyvin, mutta ne tarvittavat maalit on jäänyt sitten tekemättä. Tässä vaiheessa kevättä pitäisi vaan pystyä kääntämään näitä tiukkoja pelejä voitoiksi, Lehtinen pohtii.

Stanley Cup-voittaja Ville Niemisen luotsaama KeuPa HT parantanut tahmean alkukauden jälkeen otteita kuin sika juoksua ja on noussut sarjassa jo kuudenneksi. Kevätkauden otteilla se on noussut jopa mustaksi hevoseksi ajatellen pudotuspelejä. 

Kuntopuntarin kärkijoukkue KeuPa HT:n kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina, kun keuruulaiset kokivat Heinolassa 3–2-tappion Peliittoja vastaan.

KeuPa HT:n materiaali on laadukas ja tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta. Keuruulaisten kirkkaimmat tähdet ovat paras pistemies Pasi Kouvalainen, Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava sentterilupaus Eetu Koivistoinen ja 17 maalia paukuttanut Juuso Mörsky.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa toisensa. Vantaalaiset ovat poistuneet jäältä kahdesti voittajana ja Jani Kautto on pitänyt maalinsa puhtaana molemmissa voittoon päättyneissä kamppailuissa. Viime keväänä sensaatiomaisesti ensimmäisellä Mestis-kaudella pudotuspeleihin yltänyt keuruulaisryhmä voitti kuitenkin joukkueiden edellisen keskinäisen kohtaamisen reilu viikko sitten Trio Areenalla maalein 0–3.

–KeuPa HT on taisteleva ja hyvin luisteleva joukkue. He ovat napsineet viime aikoina hyvin voittoja ja siellä on varmasti itseluottamus kohdillaan. Varmasti kova kamppailu on tulossa, Lehtinen toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Lohipaitojen miehistöstä loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella puolustaja Nico Nurmikanta ja laitahyökkääjä Teemu Väisänen. HIFK-lainoista mukana jatkavat keskushyökkääjä Panu Mieho ja pakkilupaus Miro Karjalainen.

Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n välinen kiekkonäytelmä starttaa lauantaina Keuruun jäähallissa klo 17.00. 


Joel Lehtiselle tulee 200 Mestiksen runkosarjaottelua täyteen lauantaina Keuruulla. Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 5.3. klo 10:30)

Mestis