K-Vantaa palaa kotipubiin: Tiukka vääntö luvassa

28.01.2016

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit tulevasta Hermes-ottelusta:

Kiekko-Vantaa palaa kahden viikon tauon jälkeen kotikaukaloon perjantaina. Lohipaitojen vieraaksi Trio Areenalle saapuu sarjanousija Kokkolan Hermes.

Asetelmat Tikkurilan perjantai-illan huumaan ovat mielenkiintoiset ja vastakkain on kaksi äärimmäisen taitavaa joukkuetta, joten odotettavissa on viihdyttävä kiekkonäytelmä.

–Voittoa ja kolmea pistettä lähdetään hakemaan. Meillä on ollut parissa edellisessä ottelussa vähän vaikeampaa juuri Hermestä vastaan. Varmasti aika tiukka vääntö luvassa, Kiekko-Vantaan maalilla perjantaina jatkava Lassi Yrjölä kertoo.

Lohipaidat palasivat keskiviikkona takaisin voittokantaan ja katkaisivat samalla kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa murskavoitolla LeKin vieraana maalein 1–6. Vantaalaisten maaleista vastasivat tehot 1+2 saalistanut Lasse Uusivirta, puolustaja Nico Nurmikanta, kahdesti osunut taikuri Joel Lehtinen sekä hyökkääjät Nico Aaltonen ja Moses Mustonen

–Se oli hyvä peli meiltä. Saimme hanat auki ja kuusi maalia teimme kahteen erään. Se on hyvä suoritus ja puolustimme hyvin. Vauhtia oli paljon pelissä, kun sen verran pienessä kaukalossa pelattiin. Hieno voitto ja kolme pistettä otettiin kotiin sieltä, Lempäälässä 31 kiekkoa pysäyttänyt Yrjölä sanoo.

Viidenneltä sijalta Hermeksen kaatoon lähtevällä Kiekko-Vantaalla on matkaa viimeiseen kotietuun oikeuttavaan sijaan seitsemän pistettä, kun Mestiksen runkosarjaa on jäljellä enää 11 ottelun verran. Taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana ja lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä sijoilla 5–9 majailevat joukkueet mahtuvat 11 pisteen sisälle toisistaan.

Kiekko-Vantaa on esiintynyt läpi kauden vahvasti nimenomaan kotikaukalossa. Vantaalaiset ovat pistekeskiarvoltaan Mestiksen kolmanneksi paras kotijoukkue ja viidestä edellisestä kotiottelustaan se on voittanut kolme.

Pudotuspelipaikasta taisteleva sarjanousija Hermes on yllättänyt monet ja noussut jopa mustaksi hevoseksi ajatellen kevään tosipelejä. Kokkolan kiekkoylpeys on raapinut pisteitä melko tasaiseen tahtiin läpi kauden.

Seitsemäntenä porskuttava Hermes saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Antti Karhulan luotsaama nippu nappasi edellisen voittonsa nimenomaan Kiekko-Vantaan vieraana 15. tammikuuta loppulukemin 1–4.

Hermeksen kokookonpanosta löytyy paljon yksilötaitoa ja tolppien välissä kiekkoja pysäyttelee poikkeuksellisen näyttävästä torjuntatyylistään tunnettu slovakialainen Denis Godla. Kokkolalaisten suurimmat tähdet ovat ykkösmaalivahtinsa lisäksi lohipaidastakin tuttu syöttövelho Jesse Juntheikki, läpimurtokauttaan pelaava kultakypärä Janne Kivilahti ja Mestiksen pakkien pistepörssin nelonen Ossi Ikonen

–Meitä vastaan he ovat pelanneet todella hyvin. Hermeksellä on paljon taitavia pelaajia ja ylivoimalla he ovat vaarallisia, 87 minuuttia ja kuusi sekuntia maalinsa puhtaana kotikaukalossa nyt putkeen pitänyt Yrjölä pohtii.

Kiekko-Vantaa ja yhdeksän vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Vantaalaiset hakivat kauden ensimmäisestä ottelusta Kokkolasta täyden pistepotin, mutta kaksi edellistä kohtaamista ovat menneet selkein lukemin Hermekselle.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä. Loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa ovat ainakin puolustaja Henry Roihu ja kapteeni Toni Leinonen. Maalivahti Jani Kautto on Jokereiden KHL-joukkueen mukana Venäjällä vieraskiertueella.

Kiekko-Vantaan ja Hermeksen runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen starttaa perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Koe Tikkurilan perjantai-illan huuma ja tule kannustamaan lohipaidat voittoon!