K-Vantaa murskasi LeKin–Lehtinen-show Lempäälässä

27.01.2016

Huoltaja Niko Kuisman kommentit tapahtumarikkaasta Lempäälän reissusta:

Kiekko-Vantaa haki Lempäälästä täyden pistepotin ja katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla LeKin maalein 1–6 (0–3, 0–3, 1–0). Lohipaitojen pisterohmuina hääräsivät kaksi maalia taituroinut Joel Lehtinen ja tehot 1+2 kerännyt puolustaja Lasse Uusivirta

Arvokkaat kolme pistettä tuli Kiekko-Vantaalle erinomaisen peliesityksen jälkeen. Edes ottelun siirtäminen jääongelmien vuoksi pääareenalta harjoitushallin puolelle vain reilut puoli tuntia ennen kiekon tippumista jäähän ei sekoittanut vantaalaisten pasmoja.

Kotiedusta taisteleva Kiekko-Vantaa rullasi tyylikkäästi voittoon ja onnistumisia tuli jälleen varsin laajalla rintamalla, sillä yhteensä 12 pelaajaa pääsi tehopisteiden makuun Lempäälän keskiviikkoillassa. Vantaalaisten kolmen ottelun mittainen vierasotteluiden putki sai siis fantastisen huipennuksen.

Lohipaitojen maaleista ensimmäisessä erässä vastasivat maalihanat viivakudilla avannut Lasse Uusivirta, syntymäpäiväsankari Nico Nurmikanta ja näyttävän syöttöketjun päätteeksi ylivoimalla Kiekko-Vantaan jo 3–0-johtoon vienyt Joel Lehtinen.

Lohipaidoista maaliverkkoa toisesa erässä heiluttivat komeasti läpiajosta illan toisen osumansa hassutellut Lehtinen, maalin edustalta ilmasta kiekon rysään ohjannut Nico Aaltonen ja tarkalla rannekudilla pitkästä aikaa maalinteossa onnistunut Moses Mustonen. Kahdensuunnan sentteri Janne Juutinen keräsi keskiviikkona kaksi syöttöpistettä.

Taikuri Joel Lehtiselle kahden maalin ilta Lempäälässä oli jo kauden toinen, sillä taitava laitahyökkääjä upotti myös joulukuussa kaksi osumaa LeKin verkkoon ja ratkasi ottelun.

Toisessa erässä nähtiin myös tappelu, kun lohipaitojen puolustaja Lassi Raitanen ja LeKin pistelinko Miikka Männikkö pudottivat hanskat. Hienoa tulokaskautta pelaava Raitanen vei nyrkkihippaset nimiinsä selkeästi.

Kaksi erää täysin ottelua hallinneen Kiekko-Vantaan maalilla Lassi Yrjölä pelasi hienon ottelun ja pysäytti 31 kiekkoa. Nuorukaisen kauden toinen nollapeli jäi ainoastaan 12 minuutin ja 14 sekunnin päähän. LeKin ainokaisen viimeisteli ylivoimalla maalinedustaruuhkasta hyökkääjä Valtteri Järviluoma.

Viidentenä sarjassa porskuttavan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan. Kiekko tippuu jäähän tuttuun tyyliin Trio Areenalla klo 18.30

Kuva: Toni Jaconelli