Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa kääntämään kurssia: Mitään ei tarvitse keksiä uudelleen

26.01.2016

Päävalmentajan ennakkokommentit huomiseen peliin:

Kotiedusta kiihkeästi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kamppailevan Kiekko-Vantaan kolmen vierasottelun putki huipentuu keskiviikkona Lempäälässä LeKin vieraana.

–Siellä on muutaman kerran tällä kaudella käyty pelaamassa. Voitot Lempäälässä ovat tasan, joten varmasti tiukka peli on jälleen tulossa. Innolla lähdetään hakemaan pisteitä sieltä, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Janne Juutinen kertoo. 

Asetelmat keskiviikkoillan koitokseen ovat herkulliset, sillä jaossa on molemmille äärimmäisen tärkeät pisteet. Sarjassa viidentenä porskuttavilla lohipaidoilla on eroa viimeiseen kotietuun oikeuttavaan sijaan seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää 13 ottelun verran.

Lohipaitojen viime viikko oli tuloksellisesti heikko, sillä vantaalaiset jäivät tyhjin käsin sekä keskiviikkona Joensuussa Jokipoikien vieraana että lauantaina Jyväskylässä JYP-Akatemiaa vastaan. Kiekko-Vantaa lähtee LeKin kaatoon kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. 

–Lähdemme kääntämään kurssia. Pelissämme on ollut paljon hyviäkin asioita, vaikka olemme hävinneet. Ei tässä mitään tarvitse uudelleen keksiä, vaan meidän täytyy vain luottaa tiukemmin niihin omiin juttuihin, lauantaina Jyväskylässä komean syötön Joel Lehtisen maaliin tarjoillut Juutinen sanoo. 

Kiekko-Vantaan kentällisiin tule ainoastaan pieniä viilauksia. Taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen hyökkää samassa ketjussa Nico Aaltosen ja upeaa tulokaskautta pelaavan Nico Frimanin kanssa. Kahdensuunnan sentteri Juutinen saa laidoilleen lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa noin 10 kuukauden tauon jälkeen pelanneen Matti Lambergin ja vantaalaisten parhaan plus/miinus-lukeman omaavan Aleksi Järvisen (+15).

–Hyvä ketju siinä on kasassa. Saa nähdä mitä saamme loihdittua hyökkäyspäässä, mutta varmasti kovaa karvaamme ja riistojen kautta yritämme päästä maalipaikoille, 27 ottelussa tehot 2+7 kerännyt Juutinen valottaa.

Lauantaina kymmenen ottelun mittaisen tappiokierteensä Hermeksen vieraana katkaissut LeKi puolestaan tarvitsee kipeästi pisteitä, jos se meinaa vielä nousta mukaan pudotuspelijunaan. Toiseksi viimeisenä majailevilla mäyräpaidoilla on eroa viimeieen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kahdeksanteen sijaan matkaa 11 pistettä. 

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa viisi kertaa. Lohipaidat ovat poistuneet kaukalosta kolme kertaa voittajana. Edellisen kohtaamisen 29.joulukuuta vantaalaiset voittivat vieraskaukalossa Joel Lehtisen upealla jatkoaikamaalilla 4–5.

Lohipaitojen maalilla keskiviikkona aloittaa Lassi Yrjölä. HIFK-lainoista mukana ovat alustavien tietojen mukaan Matti Lamberg ja puolustaja Juuso Salmi. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on puolustaja Henry Roihu (4-6 viikkoa). Maalivahti Jani Kautto on Jokereiden mukana vieraskiertueella Venäjällä. (Lisäys 27.1. myös Toni Leinonen sivussa loukkaantumisen vuoksi).

Kiekko-Vantaan ja LeKin kauden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa starttaa Lempäälän jäähallissa keskiviikkona klo 18.30. 


Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 27.1. klo 12:20)

Mestis