Kiekko-Vantaa | Mestis

JYP-Akatemia saapuu Trio Areenalle: Laitetaan kaikki likoon

16.02.2016

Päävalmentaja Mälkiä ennakkohaastattelussa:

Maajoukkuetauko on vihdoin ohi ja keskiviikkona starttaa runkosarjan loppurutistus. Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa aloittaa härkäviikon kotiottelulla, kun Trio Areenalle vieraaksi saapuu JYP-Akatemia. 

–Kiva päästä taas tauon jälkeen tositoimiin. Peli kerrallaan lähdetään hakemaan pisteitä ja parantamaan omaa peliä. Tauko tuli ainakin itselle hyvään kohtaan. Tässä on saanut vähän latailla akkuja ja harjoitella. Haluan pystyä auttamaan tätä joukkuetta enemmän, Kiekko-Vantaan luottopuolustaja Jimi Kuronen kertoo.

Vantaalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme, mutta se koki kaksi peräkkäistä tappiota ennen maajoukkuetaukoa. Nyt lohipaidat lähtevät kääntämään kurssia kotiyleisön edessä. Kiekko-Vantaalla on eroa neljäntenä majailevaan SaPKoon nyt seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää kahdeksan ottelun verran. 

–Esitykset on vuoden vaihteen jälkeen ailahdelleet: on ollut todella hyviä pelejä ja sitten vähän heikompiakin suorituksia on mahtunut mukaan. Meidän pitää saada se rutiinitaso tarpeeksi korkealle ja tehdä pieniä asioita pelistä toiseen oikein. Silloin olemme vahvoilla ja pystymme voittamaan minkä joukkueen tahansa tässä sarjassa, 41 ottelussa tehot 1+5 kerännyt Kuronen tietää.

Kiekko-Vantaa on esiintynyt tällä kaudella kotikaukalossa vahvasti ja lohipaidat ovatkin sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Vantaalaiset ovat voittaneet neljästä edellisestä kotiottelustaan kolme. 

Kiekko-Vantaan materiaali on yksi sarjan laadukkaimmista. Maalivahtipeli sekä puolustuspeli ovat toimineet erinomaisesti läpi kauden. Tehoja hyökkääyspäässä on tullut laajalta rintamalta, sillä peräti kuusi pelaajaa on nakuttanut yli 20 pistettä. Vantaalaisten kultakypärää kantaa tällä hetkellä taikuri Joel Lehtinen tehoilla 13+15=28.

Parannettavaa lohipaidoilla riittää ainakin erikoistilannepelaamisessa. Vantaalaisten ylivoima kotiotteluissa on ollut sarjan huonointa, mutta alivoima puolestaan sarjan parasta. Nimenomaan erikoistilannepelaamisen merkitys kasvaa, mitä pidemmälle kevättä mennään.

Keskiviikkoillan vastustaja JYP-Akatemia on Mestiksessä kymmenentenä. Jyväskyläläisillä on kasassa 42 ottelusta 43 pistettä ja matkaa pudotuspeleihin on tällä hetkellä 13 pistettä, joten hurrikaanipaidat tarvitsevat kipeästi voittoja. 

Marraskuun ja joulukuun aikana ainoastaan kolme voittoa raapinut JYP-Akatemia saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Edellinen kolmen pisteen voitto hurrikaanipaidoille tuli 23.tammikuuta, kun se kaatoi lohipaidat kotonaan kiihkeän kamppailun jälkeen maalein 3–2.

JYP-Akatemian materiaali ei ole sarjan parhaimmistoa ja viime kauteen verrattuna se on kokenut suuren nuorennusleikkauksen. Hurrikaanipaitojen iskukyky määräytyy myös paljon mahdollisten liiga-apujen mukaan.

Jyväskyläläisten suurimmat tähdet ovat paras pistemies Arttu Likola, läpimurtokauttaan pelaava Samuel Salonen, kapteeni Mikko Virtanen ja Mestiksen sekä Liigan väliä sahaava nuorten maailmanmestari Topi Nättinen.

–JYP-Akatemia on hyvin liikkuva ja karvaava ryhmä. Tärkeät pisteet jaossa molemmille joukkueille, joten JYP-Akatemia tulee varmasti kovaa.  Me olemme kuitenkin valmiita vastaamaan siihen ja laitetaan kaikki likoon, toista kautta Mestistä pelaava 20-vuotias Jokerien kasvatti Kuronen sanoo.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Vantaalaiset ovat poistuneet jäältä voittajana kaksi kertaa. Edellinen keskinäinen kohtaaminen kääntyi kuitenkin jyväskyläläisten eduksi.

Lohipaitojen kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Kokenut keskushyökkääjä Nico Aaltonen palaa todennäköisesti vantaalaisten kokoonpanoon. Siirtorajan sulkeutumisen myötä laitahyökkääjä Matti Lamberg palasi HIFK:n liigajoukkueen mukaan. Laina-avuista tällä hetkellä lohipaitojen harjoitusvahvuudessa mukana ovat juonikas pelintekijä Panu Mieho ja NHL-varattu puolustajalupaus Miro Karjalainen.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat kapteeni Toni Leinonen, hyökkääjä Simo Konttinen sekä puolustajat Henry Roihu ja Valtteri Parikka. 

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian kauden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa starttaa Tikkurilan Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Tule kannustamaan lohipaidat voittoon!


Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 17.2. klo 12:25)

Mestis