Jokipojat ryösti pisteet Vantaalta

29.10.2016

Konttisen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki kotikaukalossaan karvaan tappion kovakuntoista Jokipoikia vastaan. Ärjypaidat hakivat Trio Areenalta täyden pistepotin loppulukemin 1–4. Vantaalaisten ainokaisesta vauhdikkaassa lauantai-illan kiekkonäytelmässä vastasi luottosentteri Pekka Niemimaa.

Neljättä peräkkäistä kotivoittoa havitellut Kiekko-Vantaa ei saanut ihan parasta irti, vaikka isännät hallitsivatkin kiekkoa ja loivat enemmän maalipaikkoja. Kärkikahinoissa taisteleva Jokipojat pelasi todella kypsästi, puolusti tiiviisti ja onnistui viimeistelemään hyvällä prosentilla.

Jokipojat aloitti ottelun vahvasti ja rokotti vantaalaisia kahdesti. Ensin Kasimir Puruskainen laukoi suoraan Oskari Lehtisen aloitusvoitosta tilanteeksi 1–0. Hetkeä myöhemmin keskushyökkääjä Oula Uski lisäsi johtoa Joonas Larinmaan ja tehot 0+2 keränneen kultakypärä Lauri Huhdanpään esityöstä.

Kiekko-Vantaa paransi peliään ottelun kuluessa ja saikin arvokkaan kavennusosuman ylivoimalla. Taitava kiekollinen puolustaja Lassi Raitanen laukoi, Teemu Mielonen ruokki päätyplankista tulleen irtokiekon luukulle, josta teräsmies Pekka Niemimaa sivalsi kauden viidennellä osumallaan tilanteeksi 1–2.

Vantaalaisilla oli omat paikkansa tulla tasoihin. Puolustaja Nico Nurmikanta laukoi kertaalleen tolppaan. Kiekko-Vantaa ei saanut hallintahetkiään realisoitumaan maalien muodossa.

Jokipojat kaatoivat kylmää vettä vantaalaisten niskaan toisen erän viimeisellä minuutilla, sillä vain 20 sekuntia ennen summeria Oula Uski laukoi Lauri Huhdanpään syötöstä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi joensuulaisten kolmannen maalin.

Kolmas erä oli äärimmäisen tasainen. Maalivahtia kolmanteen erään vaihtanut Jokipojat teki kuitenkin päätöserän ainoan osuman. Viime kaudella Kiekko-Vantaata edustanut Nico Friman kuritti entistä seuraansa laukomalla terävästi ranteella kiekon ohi Aaro Peltosen.

Jokipoikien tolppien välissä sekä Samuel Jukuri että Juho Ratilainen pelasivat hienosti ja tylsyttivät taitavan kotijoukkueen hyökkäykset.

Näin ollen Jokipojat hakivat Etelä-Suomen ryöstöretkeltään täydet kuusi pistettä ja katkaisivat lohipaitojen pisteputken sekä kotiotteluiden voittoputken.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu marraskuun maajoukkuetauon jälkeen, perjantaina 11. marraskuuta vierasottelulla RoKia vastaan.