Kiekko-Vantaa | Mestis

Joel Lehtinen: "Hieno paikka kehittyä"

07.05.2016

Taiturimainen Joel Lehtinen jatkaa kehittymistä lohinutussa ja ihastuttaa ensi kaudellakin Vantaalla.

Palataan hetkeksi viime kauteen ja joulukuun lopulla pelattuun runkosarjan ottelun, jossa Kiekko-Vantaa voitti Lempäälässä Lempäälän Kisan jatkoajan jälkeen maalein 4–5.

Lohipaitojen numero 21 Joel Lehtinen jättää yleisön haukkomaan henkeään ratkaisemalla ottelun hämmästyttävän näyttävällä yksilösuorituksella. Mailataituri Lehtinen nousee oikeaa laitaa pitkin hyvällä vauhdilla hyökkäysalueelle, pujottaa kiekon vastustajan mailan alta harhauttaen LeKin maailmanmestaripuolustaja Pasi Puistolan täysin kahville ja viimeistelee tyylikkäästi voitto-osuman.

Tällaisia maaleja Oulunkylän Kiekkokerhon kasvatti on iskenyt jo pitkään Mestiksessä, mutta viime kaudella samettisilla käsillä varustettu taituri oli vaarallinen kiekon kanssa illasta toiseen, pelasi kahteen suuntaan laadukkaasti ja pystyi luomaan jatkuvasti maalipaikkoja niin itselleen kuin ketjukavereilleenkin. 

Lehtinen pelasi upean kauden ja oli lohipaitojen paras pistemies saalistettuaan 50 runkosarjaottelussa tehot 14+18=32. 

–Se oli ehdottomasti uran paras kausi minulta. Menin monella pelin osa-alueella eteenpäin ja kehityin kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Eniten menin eteenpäin pääkopan kanssa, oman piste-ennätyksensä uusiksi laittanut Joel Lehtinen kertoo.

Kevään pudotuspeleissäkin tehokkaasti esiintyneen taikuri Lehtisen tempuista saadaan nautiskella ensi kaudellakin Vantaalla.

–Kiekko-Vantaa on loistava paikka mennä eteenpäin pelaajana. Täällä on hyvä joukkue ja erinomainen valmennus. Olen viihtynyt hyvin, enkä nähnyt mitään syytä miksi vaihtaa maisemaa, kuudenneksi eniten otteluita vantaalaisseurassa pelannut Lehtinen sanoo.

Nimenomaan lohipaitojen valmennuskaksikolla Simo Mälkiällä ja Jani Honkasella on ollut iso rooli taitavan kiekonkäsittelijän ja liukasliikkeisen luistelijan kehityksen takana.

–He ovat vieneet minua eteenpäin. Olen saanut valmennukselta apua juuri sellaisissa mentaalipuolen asioissa, joissa vaaditaan opastusta muualta. Aikaisemmin minun hyvän ja huonon pelin välinen ero on ehkä ollut liian suuri, Lehtinen valottaa Kiekko-Vantaan valmennusduon merkitystä.

Lehtisen tulevaisuuden tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla. Työnteko tulevaa kautta varten on jo aloitettu.

–Ensi kauden tavoitteena on kehittyä edelleen, auttaa joukkuetta menestymään ja ottaa taas se seuraava steppi uralla. Haluan olla entistäkin kokonaisvaltaisempi hyökkääjä ja dominoiva pelaaja Mestiksessä ja nousta sitä kautta Liigaan, kesällä harjoittelun ohella myös ainakin golfin ja tenniksen parissa aikaa viettävä Lehtinen kuvailee.


Kuva: Toni Jaconelli

 

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik

Mestis