Kiekko-Vantaa | Mestis

Jatkuuko pisteputki paikalliskamppailussa?

06.12.2016

Hyökkääjä Ville Heikkinen ennakkohaastattelussa:

Mestiksen kuumimpiin joukkueisiin tällä hetkellä kuuluvalla Kiekko-Vantaalla on edessään kolmen ottelun viikko. Se starttaa keskiviikkona tulikivenkatkuisella pääkaupunkiseudun paikalliskamppailulla Espoo Unitedia vastaan.

Tunteita ja tuoksuja on varmasti luvassa keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä, kun Kiekko-Vantaa ja Espoo United iskevät yhteen kauden neljännessä paikalliskamppailussa.

– Lähdetään jatkamaan kotipubissa raikasta ja suoraviivaista hyökkäyspeliä. Meidän täytyy pelata kurinalaisesti ja pitää oma paketti kasassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteitä raapinut alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja tulokasjoukkue Espoo United ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat poistuneet jäältä kahdesti voittajana. Aina ratkaisu on nähty vasta voittolaukauskilpailussa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 16. marraskuuta Trio Areenalla. Tuolloin vantaalaisorkesteri nappasi voiton ja kaksi pistettä juonikkaan pelintekijän Joona Harjaman upealla rankkarimaalilla lukemin 4–3.

– Kaikki kohtaamiset ovat olleet kovia ja tasaisia otteluita. Voisi olettaa, että sama meno jatkuu nyt, Mälkiä sanoo.

Neljä edellistä kotiotteluaan voittanut Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä. Mestis on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen sarja, sillä esimerkiksi sijat 4–12 ovat vain kahdeksan pisteen sisällä toisistaan. 

Lohipaitojen alkukauden syömähammas on ollut kapteeni Toni Leinosen, luottosentteri Pekka Niemimaan ja maalipyssy Julius Rantaeskolan muodostama LNR-kentällinen. Tulivoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta, kuten edelliset ottelut ovat osoittaneet.

Tahmeasti kauden aloittanut Espoo United löytyy sarjataulukosta sijalta 11. Matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan Timo Hirvosen luotsaamalla ryhmällä on nyt viisi pistettä. Viidestä edellisestä ottelustaan suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva espoolaispumppu on voittanut kaksi. 

Espoo Unitedin avainpelaajiin kuuluvat: jo viisi nollapeliä torjunut maalivahti Rasmus Tirronen, sarjan parhaisiin kiekollisiin puolustajiin kuuluva Jimi Santala, kultakypärä Janne Kivilahti, taklauskone Jiri Veistola, lohipaidassa kahdella edellisellä kaudella viihtynyt Aleksi Järvinen ja kaksinkertainen Mestis-mestari Markus Piispanen.

– He pelaavat tiiviillä yhtenäisillä viisikolla. Hirveästi maalipaikkoja heitä vastaan ei saa. He kääntävät peliä nopeasti ja pakit tukevat hyökkäyksiä rohkeasti. Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja paiskia yhdessä hommia, Mälkiä toteaa.

Paikalliskamppailu starttaa Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Kiekko-Vantaan huivilla ja/tai fanipaidalla pääsylippu katsomoon 101 hintaan 10 € ovelta!

Tiesitkö?

1) Espoo United ei ole johtanut ottelua Kiekko-Vantaata vastaan sekuntiakaan tällä kaudella.

2) Kiekko-Vantaa on pelannut ennätystasaista kautta, sillä 23 ottelusta peräti 16 on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

3) Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

4) Kiekko-Vantaa on tehnyt tällä kaudella 18 ylivoimamaalia. Niistä peräti 14 lohipaidat ovat iskeneet kotikaukalossa. 

Seuraa heitä:

#54 Atte Mäkinen, Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaan oma kasvatti pelaa upeaa kautta. Energinen laitahyökkääjä on nakuttanut 20 ottelussa tehot 7+7=14. Viime kevään Mestis-mestari ajaa suoraviivaisesti kohti maalia ja tulosta tulee. Laukaus lähtee myös napakasti. 

#24 Janne Kivilahti, Espoo United

Hurjassa iskussa oleva laitahyökkääjä on nakuttanut tällä kaudella jo 12 maalia. Liukasliikkeinen Kivilahti on erinomainen luistelija. Taitava hyökkääjä paukutti viime kaudella 41 tehopistettä Hermeksen riveissä ja oli Mestiksen pistepörssin yhdeksäs. Käynyt läpi hienon matkan Mestiksessä duunarilaiturista pistenikkariksi. Hyvä maalintekijä.

Mestis