Kiekko-Vantaa | Mestis

Järvinen valmis Jukureiden kaatoon: Härdelli päälle

02.01.2016

Päävalmentajan ennakkokommentit sunnuntain ottelusta:

Vuoden ensimmäinen kotiottelu on edessä sunnuntaina. Kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa saa vieraakseen sarjakärki Mikkelin Jukurit. Luvassa on siis varmasti tunteita ja tuoksuja, kun kaksi äärimmäisen taitavaa joukkuetta ottavat toisistaan mittaa viimeisen kerran runkosarjassa. 

–Laitetaan hyvä peli pystyyn ja härdelli päälle. Sitä kautta tulos on varmasti hyvä ja pisteitä raavitaan mukaan, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Aleksi Järvinen kertoo. 

Vantaalaiset hakivat tiistaina kaksi pistettä Lempäälästä taikuri Joel Lehtisen upean jatkoaikaosuman jälkeen maalein 4–5. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat kaksi kertaa osunut Lehtinen, Jere Laine, Julius Rantaeskola ja Sebastian Moberg.

Lohipaidat ovat pelanneet läpi kauden vahvasti nimenomaan kotikaukalossaan. Vantaalaiset ovatkin sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Kiekko-Vantaa on napannut seitsemästä edellisestä kotiottelustaan pisteitä. 

–Kotiyleisön edessä on aina mukavampi pelata. Meillä on hyvät fanit ja tunnelma täällä on ollut hyvä, Järvinen kehuu. 

Neljäntenä sarjassa majaileva Kiekko-Vantaa pelaa tammikuussa peräti 10 ottelua. Lohipaitojen vuosi alkaa lähes kovimmalla mahdollisella tavalla, sillä sunnuntain Jukurit-kamppailun jälkeen ensi viikolla edessä oodottavat kotiottelu TUTOa vastaan ja tämän jälkeen vantaalaiset matkustavat Pohjois-Suomen kiertueelle RoKin ja Hokin vieraaksi. 

–Paljon pelejä on viikossa. Se on jo aika tuttu juttu, että pelataan kovassa tahdissa ja kyllä sitä mielummin aina pelaa kuin harjoittelee, Järvinen toteaa.

Kiekko-Vantaan toiseksi paras pistemies Järvinen on muodostanut viime aikoina tehokkaan hyökkäystrion yhdessä juonikkaan pelintekijän Panu Miehon ja neljän ottelun pisteputkessa Jukurit-kamppailuun lähtevän Joel Lehtisen kanssa. Taitava kolmikko on pelannut nyt kolme ottelua yhdessä ja yhteinen kemia on löytynyt välittömästi.

–Hyvä ketju meillä on siinä kasassa. Kaksi hyvin ovelaa pelaajaa vierellä. Aina en edes tiedä, mitä he kiekon kanssa tekevät, mutta mukavaa siinä on ollut pelata, Järvinen sanoo.

Debyyttikaudellaan Mestiksessä 16 maalia paukuttanut Järvinen on ottanut isoja harppauksia eteenpäin urallaan. Tällä kaudella maineikkaan junioriseura Espoon Jäähongan kasvatti on iskenyt 29 ottelussa tehot 7+13 ja pelaa isoja minuutteja niin erikoistilanteissa kuin tasakentällisin. 

–Ihan tyytyväinen olen ollut omiin otteisiin. Välillä on ollut vähän vaikeampaa, mutta mitään suuria notkahduksia ei ole kuitenkaan tullut. Olen päässyt pelaamaan hyvien jätkien kanssa läpi kauden, Järvinen pohtii.

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kolme kertaa. Lohipaidat nappasivat Trio Areenalla lokakuun alussa täyden pistepotin maalein 5–2. Hallitseva mestari on kuitenkin poistunut jäältä voittajana kahden edellisen keskinäisen kamppailun jälkeen Kalevankankaan jäähallissa.

Tahmean alkukauden jälkeen hurjaan vireeseen äitynyt Jukurit lähtee sunnuntain huippukamppailuun sarjan piikkipaikalta. Puolustava mestari on 15 ottelun mittaisessa voittoputkessa ja viikinkipaitojen pisteputki on jo venynyt 22 ottelun mittaiseksi. Edellisen kerran Jukurit on jäänyt kokonaan ilman pisteitä 7.lokakuuta juuri Vantaalla lohipaitojen vieraana. 

Ylivoimaisesti eniten maaleja sarjassa iskeneen ryhmän materiaali on kiistatta sarjan parhaimmistoa. Jukureiden tähtisikermän kirkkaimmat jalokivet ovat Mestiksen pistepörssin kärkikolmikon muodostavat taitava sentteri Oula Palve, vielä toissa kaudella lohinutussa pelannut Teemu Henritius ja joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittu taskuraketti Roope Ranta. 

Taustalla tulivoimaa tuovat muun muassa puolustajien pistepörssiä johtava Teemu Suhonen, jo 17 maalia värkännyt Jaakko Turtiainen ja poikkeuksellisen yllätyksellisiin ratkaisuihin kiekon kanssa pystyvä Teemu Turunen.

–Jukurit on kova joukkue ja heillä on paljon taitavia yksilöitä. Samaa puuroa ne kuitenkin syö kuin mekin, Järvinen lainasi Vantaalla syntynyttä entistä NHL-kiekkoilijaa Jarkko Ruutua

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei suuria muutoksia tule. Kesken ensimmäisen erän tiistaina LeKiä vastaan maalille vaihdettu Jani Kautto jatkaa tolppien välissä. HIFK-lainoista lohipaitojen mukana pelaavassa kokoonpanossa ovat puolustaja Sebastian Moberg, tulokkaiden pistepörssin viitonen Panu Mieho ja vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen. Loukkaantumisten vuoksi sivussa on ainoastaan puolustaja Valtteri Parikka.

Kiekko-Vantaan ja Jukureiden kauden neljäs keskinäinen kamppailu starttaa Trio Areenalla klo 17.00. Koe Tikkurilan sunnuntai-illan huuma ja tule kannustamaan lohipaidat voittoon!

Ennakkovideolla haastattelussa hyökkääjät Joel Lehtinen ja Toni Leinonen:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 3.1. klo 11:20)

Mestis