Kiekko-Vantaa | Mestis

Itä-Suomen kiertue edessä: Joensuu on vaikea paikka pelata

04.02.2016

Päävalmentaja Mälkiä ennakoi viikonlopun matseja:

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa viikonloppuna Itä-Suomen vieraskiertueelle. Perjantaina Joensuussa lohipaidat haastavat viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttavan Jokipojat ja lauantaina Savonlinnassa vastaan asettuu samoista sijoista pelaava SaPKo. 

–On mukavaa päästä matkustamaan ja viettämään aikaa joukkueen kanssa. Kaksi todella tärkeää peliä edessä, joista täytyy saada raavittua pisteitä. Hauskaa päästä pelaamaan, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Aleksi Järvinen kertoo.

 Vantaalaisilla on runkosarjaa jäljellä enää kymmenen ottelun verran ja lohipaidoilla on matkaa viimeiseen kotietuun oikeuttavaan sijoitukseen matkaa ainoastaan neljä pistettä. 

Kiekko-Vantaa nappasi keskiviikkona kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotikaukalossa Peliitat maalein 3–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava Nico Friman, neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa vieraskiertueelle lähtevä kultakypärä Joel Lehtinen ja yhdeksän ottelun maalittoman putkensa katkaissut Aleksi Järvinen.

–Se oli meiltä aika ailahtelevaa pelaamista. Siellä oli hyviä vaihtoja ja sitten vähän huonompiakin. Hyvin me puolustimme omaa päätyä ja teimme tarvittavat maalit voittoon. Kolme pistettä oli se tärkein anti. Mukavaa oli tehdä taas maali, tehot 8+16=24 tällä kaudella nakuttanut Järvinen muistelee.

Läpi kauden Kiekko-Vantaan yksi suurimmista vahvuuksista on ollut materiaalin leveys. Pistepörssin 30 parhaan joukosta löytyy vain kolme lohipaitojen pelaajaa, mutta peräti kuusi pelaajaa on kerännyt yli 20 tehopistettä. Parannettavaa vantaalaisilla riittää vielä etenkin erikoistilannepelaamisessa. 

Kolmanneksi Mestiksessä noussut Jokipojat on tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Lähes viikon levänneet ärjypaidat ovat viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa ja vuoden tauon jälkeen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle palanneet joensuulaiset ovat keränneet pisteitä seitsemästä edellisestä ottelusta.

Jokipojat ovat Kiekko-Vantaan ohella äärimmäisen taitava ja nopeaa jääkiekkoa pelaava joukkue. Joensuulaisten suurimpia tähtiä ovat pistepörssin viitonen Samu Pitkänen, jo 16 maalia paukuttanut Janne Väyrynen ja torjuntatilastoa johtava tulokasvahti Samuel Jukuri.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kolme kertaa. Joensuulaiset ovat poistuneet jäältä voiton kera kaksi kertaa ja lohipaidat kerran. Edellisen keskinäisen kamppailun Jokipojat vei kotonaan kaksi viikkoa sitten maalein 2–0.

Kaikki kohtaamiset ovat olleet tiukkoja sekä vauhdikkaita ja molemmat joukkueet pelaavat tärkeistä pisteistä, joten Joensuun perjantai-illasta on lupa odottaa herkullista taistelua.

–Vauhdikas kiekkoilta on varmasti luvassa. Jokipojat on hyvä joukkue ja Joensuu on vaikea paikka pelata. Annetaan kaukaloon kaikki ja luotetaan omaan systeemiin, tehot 0+2 ärjypaitoja vastaan tällä kaudella saalistanut Järvinen pohtii.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Taitava pelintekijä Panu Mieho palaa alustavien tietojen mukaan lohipaitojen kokoonpanoon sairastumisen jälkeen. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Valtteri Parikka, Henry Roihu sekä hyökkääjät Nico Aaltonen ja kapteeni ToniLeinonen. Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta perjantain aamujään jälkeen. 

Jokipojat-Kiekko-Vantaa-kamppailu starttaa Joensuun Mehtimäen jäähallissa perjantaina klo 18.30. 

Ennakkovideolla haastattelussa hyökkääjä Julius Rantaeskola:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 5.2. klo. 10:35)

Mestis