Kiekko-Vantaa | Mestis

Iiro Sulin vahvistaa Kiekko-Vantaan puolustusta

01.08.2016

SaPKossa kolmella edellisellä kaudella pelannut Iiro Sulin saapuu lohipaitojen alakerran isännäksi.

Tulevaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa on tehnyt yksivuotisen sopimuksen puolustaja Iiro Sulinin kanssa. Tuore sopimus pitää luotettavan puolustajan lohipaidassa kevääseen 2017 saakka.

– Innolla odotan tulevaa kautta. Tekee hyvää välillä vaihtaa maisemaa. Kiekko-Vantaasta olin kuullut paljon hyvää, maanantaina ensimmäistä kertaa vantaalaisseuran kanssa harjoitellut Iiro Sulin kertoo.

Sulin asettaa tulevan kauden tavoitteet korkealle.

– Mestaruutta lähdetään hakemaan. Ei tätä muuten kannata tehdä jos ei mestaruus ole unelmana. Haluan auttaa joukkuetta omalla panoksellani ja kehittää itseäni pelaajana, Sulin tuumasi.

 Porin Ässien kasvatti tietää tarkasti omat vahvuutensa pelaajana.

– Puolustuspelaaminen ja alivoimapeli ovat suurimmat vahvuuteni, Sulin valottaa.

Erinomaisena alivoimapelaajana tunnettu 24-vuotias Sulin harjoitteli kesällä Porin Ässien liigajoukkueen kanssa. 

– Se oli mukava kokemus. Hienoa, että Ässät otti minut harjoittelemaan. Tällä kertaa ei riittänyt sopimukseen siellä, Sulin sanoo. 

Viime kaudella Sulin teki oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä SaPKo-paidassa. Porin Ässien kasvatti nakutti 46 ottelussa tehot 5+7. Kevään pudotuspeleissä puolustaja saalisti neljässä kamppailussa yhden syöttöpisteen.

– Kiekko-Vantaata vastaan oli aina tiukkoja pelejä, kun pelasin SaPKossa. Täällä on hieno halli ja puitteet ovat kunnossa. Hyviä vääntöjä ne oli silloin, Sulin muistelee.

Sulin on edustanut kolmella edellisellä kaudella Savonlinnan Pallokerhoa, jossa fyysiselle puolustajalle kertyi yhteensä 142 Mestiksen runkosarjaottelua (8+17). SaPKon avainpuolustajiin lukeutunut Sulin kuului myös kahdella edellisellä kaudella joukkueensa kapteenistoon.

– Täällä on minulle SaPKosta entuudestaan tuttuja pelimiehiä muun muassa Paavo Ylipaino ja Pekka Niemimaa. Mukava tulla joukkueeseen, Sulin toteaa.

Iiro Sulin videohaastattelussa:

Mestis