Kiekko-Vantaa | Mestis

Hyttinen: "Mukava lähteä pelaamaan"

05.08.2016

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa isännöi lauantaina Trio Areenalla kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta.

Kiekko-Vantaa lähtee kamppailuun pääosin A-nuorista koostuvalla joukkueella. Edustusjoukkueen miehistöstä mukana ovat alustavien tietojen mukaan puolustajat Iiro Sulin ja Valtteri Lemmetty sekä hyökkääjät Joonas Hyttinen, Simo Konttinen ja Eljas Suoknuuti. Joukkueen peluutuksesta vastaa Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Pekka Siikala valmennusryhmineen.

– Mukava lähteä pelaamaan, vaikka elokuun alkua vasta mennäänkin. Innolla odotan ottelua, koeajan kautta Kiekko-Vantaan kokoonpanosta pelipaikkaa metsästävä Joonas Hyttinen kertoo.

Kiekko-Vantaan ensi kauden luisteluvoimainen ja taitava joukkue kokoontui ja palasi yhteisharjoittelun pariin maanantaina. Ensimmäinen harjoitusviikko oli luonnollisesti rankka, mutta myös antoisa.

– Hyvältä on meno maistunut. Nousujohteisesti on menty. Aluksi haettiin tuntumaa, mutta loppuviikosta mentiin jo sitten lujempaa. Kova viikko takana, kahdella edellisellä kaudella kasvattajaseuraansa SaPKoa edustanut monipuolinen hyökkääjä sanoo.

Hyttinen tuo kaivattuja vaihtoehtoja valmennukselle ketjusommitelmia ajatellen kätisyytensä ja monipuolisuutensa ansiosta. Kokenut hyökkääjä pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laidassakin. Lauantaina Hyttinen pelaa keskushyökkääjänä ja saa laidalleen työteliään Konttisen ja voimalaituri Suoknuutin. 

– Yritän olla hyvä joukkuepelaaja ja antaa kaikkeni kentällä ja kopissa. Se on ollut se meikäläisen juttu. Maalejakin on kiva tehdä välillä, mutta niistä en stressaa. Tärkeintä on, että joukkue pärjää, Hyttinen valottaa.

Hallitseva ikäluokkansa maailmanmestari Suomi on leireillyt kesällä Kuortaneella ja Vierumäellä. Kiekko-Vantaata vastaan joukkueen kokoonpanossa nähdään paljon tulevaisuuden huippunimiä ja kolme nuorten maailmanmestaria.

Kiekko-Vantaata vastaan jäälle luistelevat muun muassa viime kevään MM-sankarivahti Ukko-Pekka Luukkonen, JYPin liigajoukkueeseen siirtynyt Urho Vaakanainen, OHL-talentti Eemeli Räsänen, B-nuorten SM-sarjan parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Aleksi Heponiemi, taitava mailankäsittelijä Linus Nyman ja Jokereista WHL-sarjaan Seattle Thunderbirdsin pelipaitaan lähtenyt Sami Moilanen.

 – Vikkeläjalkaisia kavereita tulee vastaan. Siinä saa olla tarkkana, että pysyy itse perässä, Hyttinen toteaa.

Kiekko-Vantaa – Suomi U18 Trio Areenalla lauantaina klo 16.30. Liput 5€ (lapset alle 16v. ilmaiseksi) Lipunmyynti ovelta klo 16 alkaen.

Mestis