Kiekko-Vantaa | Mestis

Hokki vieraaksi perjantaina

20.10.2016

Puolustaja Emil Leppäsen ennakkokommantit:


Kiekko-Vantaa saa perjantaina Trio Areenalle vieraakseen Kajaanin Hokin. Sähköä ei siis tule Tikkurilan perjantai-illasta puuttumaan, kun kaksi taitavaa ja luisteluvoimaista joukkuetta ottavat mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. 

– Ollaan saatu kotikaukaloon hyvä tekeminen meininki ja sitä lähdetään jatkamaan. Oman pelin ja aktiivisuuden kautta lähdetään viemään hommaa eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat katkaisivat neljän ottelun mittaisen tappioputkensa keskiviikkona kaatamalla LeKin maalein 5–2. Vantaalaisten osumista vastasivat Miro Mäkinen, Nico Nurmikanta, Emil Leppänen ja kahden maalin iltaa viettänyt Pekka Niemimaa.

– Kaksi selvää pelillistä asiaa otetaan mukaan siitä kamppailusta: pelasimme hyvin keskialueella molempiin suuntiin ja maalille mentiin vauhdilla, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan tehoista alkukaudella on vastannut, jo viime keväänä koottu LNR-ketju, jossa hyökkäävät kultakypärä Toni Leinonen (1+9), luottosentteri Pekka Niemimaa (4+3) ja maalinälkäinen Julius Rantaeskola (6+1).

Lohipaidat lähtevät kamppailuun sijalta 11. Vantaalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden. Joukkue on pelannut tasaisia vääntöjä, sillä peräti seitsemän ottelua on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Mestarisuosikkeihin kuuluva Hokki aloitti kauden todella tahmeasti, sillä nimekäs ryhmä onnistui voittamaan kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Kurssi on kuitenkin kääntynyt ja kajaanilaiset ovatkin juhlineet voittoa viidestä edellisestä ottelustaan neljässä. 

Keskiviikon kierroksella Hokki kaatoi Pohjois-Suomen paikalliskamppailussa RoKin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 2–1. Vierailija lähtee perjantai-illan koitokseen sijalta yhdeksän.

Linnapaitojen alkukauden tehopelaajan on häärännyt puolustajien pistepörssiä johtava Risto Mattila (3+9). Taustatukea ovat antaneet paluumuuttaja Timo Hiltunen (4+4) ja tulokkaiden pistepörssin kolmonen Riku Korhonen (3+5). Hokin tähtihyökkääjä Niklas Näppi on toipunut pelikuntoon ja aloittanut kauden vahvasti iskemällä seitsemässä ottelussa tehot 4+2.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa muutoksia. Pelikieltonsa kärsinyt Valtteri Lemmetty palaa puolustukseen. Iiro Sulinin pelaaminen ratkeaa pelipäivän aamuna. Keskiviikkona lohipaitojen riveissä hyökännyt Henri Tamminen palasi HIFK:n vahvuuteen. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa Jani Kautto.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Arttu Savaloja (alavartalovamma, paluu 2–3 viikkoa) ja Juho Rautanen (ylävartalovamma, paluu marraskuun maajoukkuetauolla) sekä laitahyökkääjä Joel Lehtinen (alavartalovamma, paluu 5–6 viikkoa).

Kiekko-Vantaan ja Hokin välinen Mestis-klassikko starttaa Tikkurilassa Trio Areenalla perjantaina klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Pääsyliput perjantain otteluun vain 10€ (lapset 5€) ! Ennakkoliput löydät Ticketmasterista.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen Trio Areenalla perjantaina. Lisätietoa klikkaamalla TÄSTÄ.

Paavo Ylipaino videohaastattelussa torstain treenien jälkeen:

Tiesitkö?

1) Hokki on ollut Kiekko-Vantaalle äärimmäisen vaikea vastustaja viime vuosina. Kymmenestä edellisestä joukkueiden välisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut vain yhden. Lohipaitojen viimeisin voitto Hokista tuli 5.12.2014 Kajaanissa lukemin 0–2 (Jani Kautto pelasi nollapelin). 

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja Hokki voitti kaikki ottelut. Kamppailut olivat kuitenkin tasaisia ja viihdyttäviä. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli Hokin tähtihyökkääjä Niklas Näppi (5+2).

2) Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi Kajaanin Hokin kotikaukalossaan 13.12.2013 (3–2 VL). Lohipaidat ovat voittaneet Hokin viimeksi kotikaukalossa varsinaisella peliajalla 4.10.2013 (6–4).

3) Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Vikkeläjalkainen laituri on päässyt pisteille seitsemästä edellisestä ottelusta kuudessa tehopisteiden makuun.

Seuraa heitä:

#22 Miro Mäkinen, K-Vantaa

Työteliäs ja lupaava kahden suunnan sentteri Miro Mäkinen avasi maalitilinsä keskiviikkona LeKin kustannuksella. Rytmittää ketjunsa peliä hyvin. Viime kevään Mestis-mestari on Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Taistelee, taklaa, rakentaa ja viimeistelee. Kolminkertainen B-nuorten Suomen mestari on myös hyvä erikoistilanteissa.

#16 Markus Korkiakoski, Hokki

Entinen Mikael Granlundin ketjukaveri junioriajoilta. Masinoi tällä hetkellä Hokin ykkösketjua. Aloittanut kauden vahvasti iskemällä kahdeksassa ottelussa tehot 1+5. Taitava sentteri lukee peliä hyvin, löytää lapoja, tekee peliä ja osaa myös itse viimeistellä. Tärkeässä roolissa linnapaitojen hyökkäyksessä. 

Mestis