Hermes ryösti pisteet Vantaalta

15.10.2016

Julius Rantaeskolan kommentit ottelun jälkeen:

Kiekko-Vantaa aloitti neljän ottelun mittaisen kotiotteluiden putkensa karvaalla 4–1-tappiolla Trio Areenalla Hermestä vastaan. Kiihkeä, tasainen ja viihdyttävä jännitysnäytelmä ratkesi päätöserän takaiskuihin.

Kiekko-Vantaa pelasi jälleen pirteästi ja hallitsi kamppailua, mutta jäi ilman palkintoa kotiyleisön edessä. Jälleen kerran suuhun jäi sellainen maku, että lohipaidat olisivat ansainneet enemmän.

Neljännen peräkkäisen tappion kokenut lohiryhmä kontrolloi kahta ensimmäistä erää ja loi ottelun voittamiseen tarvittavat maalipaikat. Siitä huolimatta vierasjoukkue Kokkolan Hermes avasi maalihanat avauserässä alivoimalla, kun hyökkääjä Saku Kivisen kuti yllätti 23 kertaa torjuneen Jani Kauton

Ensimmäisen erän komeimmista harhautuksista vastasivat, näyttävällä kärkimiinalla Hermes-puolustajan kahville laittanut mailataituri Frank Gymer ja vettä korvasta -veivauksella maalipaikkaan päässyt Teemu Mielonen.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun toisessa erässä. Viime aikoina hyvin toiminut ylivoima jauhoi ja Julius Rantaeskola latasi kauden kuudennella osumallaan tilanteeksi 1–1. Vantaalaisilla oli erässä lukuisia paikkoja. Syöttöpisteet kirjattiin kultakypärä Toni Leinoselle ja puolustaja Lassi Raitaselle.

Paras paikka syntyi Joonas Hyttiselle, jolle avautui juonikkaan pelintekijä Joona Harjaman hienosta tarjoilusta eteen lähes tyhjä maali, mutta viimeistely jäi tällä kertaa piippuun.

Ottelun käännekohta tapahtui kolmannen erän alussa. Lohipaitojen puolustaja Valtteri Lemmetty passitettiin suihkuun ja nälkäinen Hermes pääsi pyörittämään viisi minuuttia ylivoimalla. Kiekko-Vantaa pelasi hyvää ja uhrautuvaa alivoimaa, mutta vierasjoukkue onnistui rankaisemaan kerran. Kokkolalaisten laituri Kristian Kangas iski maalin edestä tilanteeksi 1–2.

Kiekko-Vantaa haki tasoitusta vimmatusti, mutta Hermeksen maalilla slovakkivahti Juraj Holly pelasi väkevän kamppailun. Kokkolalaiset ratkaisivat kamppailun seuraavassa ylivoimapelissään, kun kapteeni Jussi Nättinen napautti tilanteeksi 1–3. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Hermes-laituri Antti Paavilainen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikolla kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona lohipaidat kohtaavat Trio Areenalla Lempäälän Kisan ja perjantaina vieraaksi saapuu Kajaanin Hokki.

Teksti: Mikko Mannonen