Kiekko-Vantaa | Mestis

Heikkinen ja Konttinen jatkosopimuksiin

22.06.2016

Tulevaisuuden lupaukset Ville Heikkinen ja Simo Konttinen jatkavat lohipaidassa ensi kaudellakin.

Kiekko-Vantaa on tehnyt jatkosopimukset laitahyökkääjä Ville Heikkisen, 22, ja Simo Konttisen, 22, kanssa. Uudet sopimukset pitävät Heikkisen ja Konttisen lohipaidassa kevääseen 2017 saakka.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan Kiekko-Vantaassa. Täällä on hyvä valmennus ja saumat mennä pelaajana eteenpäin. Haluan ottaa askeleen eteenpäin pelaajana ja Vantaa on siihen tavoitteeseen hyvä paikka, Helsingin IFK:n kasvatti Ville Heikkinen kertoo.

Heikkinen pelasi viime kaudella yhteensä neljä Mestis-ottelua lohipaidassa, joissa hyökkääjä saalisti yhden syöttöpisteen. Junioreissa hurjia pistemääriä takonut Heikkinen teki Mestis-debyyttinsä 9. joulukuuta vierasottelussa Mikkelin Jukureita vastaan. 

Pääosan kaudesta Heikkinen viiletti A-nuorten SM-liigassa, jossa laituri iski Kiekko-Vantaalle 26 runkosarjaottelussa tehot 7+11. 

– Kausi sujui vaihtelevasti. Oli hyviä pelejä, loukkaantuminen ja välillä huonompiakin otteluita. Kevään pelit A-nuorissa meni nappiin. Oli hienoa päästä pelaamaan ensimmäiset pelit Mestiksessä, Heikkinen muistelee.

HIFK:n, HJK:n ja Karhu-Kissojen junioreiden kautta lohinuttuun saapunut Heikkinen oli suuressa roolissa keväällä, kun Kiekko-Vantaan A-nuoret säilyttivät sarjapaikkansa. Hyökkääjälupaus voitti karsintojen pistepörssin iskemällä kahdeksassa ottelussa tehot 7+8. 

Kovaa harjoittelevan Heikkisen ensi kauden tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla. 

– Ensi kauden tavoitteena on viilata vakituinen paikka kokoonpanosta. Voimaa pitää saada lisää, jotta pystyisi painimaan paremmin kulmissa ja rannelaukauskin lähtisi paremmin, Heikkinen sanoo.

Helsingissä syntynyt laitahyökkääjä Simo Konttinen pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa 15 ottelua. 

– Hyvä fiilis jatkosopimuksesta. Joukkueessa on paljon hyviä jätkiä ja meillä on hyvä joukkue kasassa, Simo Konttinen tunnelmoi.

Sähäkästi liikkuva ja taitavasti kiekkoa käsittelevä laitahyökkääjä pelasi kauden aikana A-nuorten SM-liigassa Kiekko-Vantaan peliaidassa 20 kamppailua tehoilla 5+5. Konttinen kävi kauden aikana lainalla myös Suomi-sarjassa pelaavan KJT:n riveissä, jossa kolmessa ottelussa syntyi tehot 3+0.

– Viime kausi oli itselle hankala. Nyt lähdetään parantamaan ja taistelemaan pelipaikoista. Tehdyn työn pitäisi alkaa näkymään pikkuhiljaa, Konttinen sanoo.

Konttinen on pelannut Mestiksessä lohinutussa yhteensä 18 ottelua. Debyyttinsä taklauspelistä pitävä laitahyökkääjä teki vierasottelussa Jokipoikia vastaan 8.helmikuuta 2014. 

– Täytyy katsoa omia pelejä ja miettiä asioita, joita täytyy eniten kehittää. Nälkäisyyttä pitää saada vielä lisää peliin ja itsevarmuutta myös, Konttinen pohtii.

– Kovaa ollaan menty ja monipuolisesti harjoiteltu kesällä. Odotan, että tulemme olemaan ensi kaudella kärkikahinoissa. Näytimme jo viime kaudella, että voimme voittaa kenet tahansa, Konttinen päättää.


Ville Heikkinen (vas.) ja Simo Konttinen jatkavat lohipaidassa myös kaudella 2016-2017.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (22.6.2016):

Puolustajat:

Nico Nurmikanta

Lassi Raitanen

Arttu Savaloja

Lasse Uusivirta

Paavo Ylipaino

Hyökkääjät:

Niklas Andersson

Joona Harjama

Ville Heikkinen

Simo Konttinen

Joel Lehtinen

Toni Leinonen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Julius Rantaeskola

Teemu Väisänen

Mestis