Kiekko-Vantaa | Mestis

Heikkinen: "Hyvät lähtökohdat tulevaan kauteen"

22.06.2016

Juonikas hyökkääjälupaus Ville Heikkinen haluaa jatkaa siitä mihin keväällä jäi ja lunastaa ensi kaudella vakiopaikan Kiekko-Vantaan kokoonpanosta.

Palataan hetkeksi toissa kauteen, jolloin Kiekko-Vantaan A-nuoret nousivat sensaatiomaisesti, kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin nuorten SM-liigaan. Vantaalaisten paras pistemies, pelinumeroa 10 kantava laitahyökkääjä nostaa jälleen kerran kädet kohti Trio Areenan kattoa maalin merkiksi. Nuorukaisen taitavat harhautukset, oivaltavat ratkaisut kiekon kanssa, erinomainen pelikäsitys ja sulava luistelu tekevät välittömästi vaikutuksen jo pienemmälläkin tarkkailulla. 

Helsingissä syntynyt hyökkääjälupaus Ville Heikkinen oli tuolla kaudella yksi sarjansa tehokkaimmista pelaajista ja joukkueensa tärkeimpiä palasia – eikä ihme, sillä potentiaalia tältä 22-vuotiaalta mailataiturilta löytyy valtavasti. 

– Olen juonikas hyökkääjä. Luistin liikkuu ja kädetkin käyvät. Voimaa pitää nyt ainakin saada lisää, kesällä kovaa harjoitteleva Ville Heikkinen kertoo.

Heikkinen vakuutti viime kaudella Kiekko-Vantaan edustusjoukkueen harjoitusotteluissa, väläytteli taitojaan hyökkäyspäässä ja teki ennen kauden alkua ensimmäisen Mestis-sopimuksensa. Nuorukaisen kausi käynnistyi hyvin A-nuorten SM-liigan puolella, mutta loukkaantumishuolet häiritsivät Helsingin IFK:n kasvatin murtautumista Mestis-joukkueen miehistöön. 

–  Kausi sujui vaihtelevasti. Oli hyviä pelejä, loukkaantuminen ja välillä huonompiakin otteluita. Kevään pelit A-nuorissa meni nappiin. Oli hienoa päästä pelaamaan ensimmäiset pelit Mestiksessä, Heikkinen muistelee.

Heikkinen pelasi viime kaudella yhteensä neljässä Mestis-ottelua lohinutussa. Joulukuussa Jukureita vastaan Mikkelissä debyyttinsä tehnyt Heikkinen saalisti pelaamissaan otteluissa yhden syöttöpisteen. Uran ensimmäinen maali Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jäi helmikuussa pelatussa kotiottelussa KeuPaa vastaan ainoastaan sadasosien päähän. (kts. video tilanteesta alla)

Mustosen Moses antoi hienon passin takatolpalle ja vedin kiekon maaliin, mutta summeri ehti soida. Tuomari kävi tarkistamassa, ja se maali jäi sadasosista kiinni. Tuomari olisi saanut hyväksyä sen, niin olisin saanut Jussilta (Haapiainen) pihvilipukkeen. Sitä oltiin metsästetty, Heikkinen naureskelee pilke silmäkulmassa. 

Pääosan kaudesta Heikkinen viiletti vielä A-nuorten SM-liigassa, jossa laituri iski Kiekko-Vantaalle 26 runkosarjaottelussa tehot 7+11. Mailavirtuoosi oli varmistamassa keväällä vantaalaisille sarjapaikkaa SM-tasolla. Heikkinen olikin karsintojen pisteykkönen nakutettuaan kahdeksassa ottelussa hurjat tehot 7+8.

– Oli tärkeää varmistaa sarjapaikka A-nuorten kanssa. Minulla oli keväällä hyvä flow päällä. Sain onnistumisia ja siinä tuli pari hattutemppuakin putkeen. Minulla oli hyvät ketjukaverit (Totte Moberg ja Ossi Siipola) ja itseluottamus oli korkealla. Se antaa hyvät lähtökohdat ensi kauteen, Heikkinen sanoo.

Ensi kauden tavoitteena Heikkisellä on napata paikka Kiekko-Vantaan vakiokokoonpanosta ja jatkaa pistetehtailua Mestiksessä.

– Ensi kauden tavoitteena on viilata vakituinen paikka kokoonpanosta. Enää en ole A-juniori-ikäinen. Voimaa pitää saada lisää, jotta pystyisi painimaan paremmin kulmissa ja rannelaukauskin lähtisi paremmin, Heikkinen valottaa.

Kovia pistemääriä junioreissa ikäluokasta toiseen iskenyt Heikkinen odottaa innolla tulevaa Mestis-kautta.

– Täällä on hyvä valmennus ja saumat mennä pelaajana eteenpäin. Haluan ottaa askeleen eteenpäin ja Vantaa on siihen tavoitteeseen hyvä paikka, Heikkinen toteaa.

Teksti: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli

Mestis