Kiekko-Vantaa | Mestis

Heikkilälle juhlaottelu: Olen viihtynyt hyvin täällä

07.01.2016

Päävalmentajan kommentit viikonlopun Pohjois-Suomen kiertueesta:

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa aloittaa kauden toisen Pohjois-Suomen kiertueensa perjantaina Rovaniemellä sarjanousija RoKin vieraana.

Kiekko-Vantaan Valtteri Heikkilälle kamppailu on hieman spesiaalimpi, sillä keskushyökkääjä pelaa uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Neljättä kauttaan lohipaidassa tahkoava 21-vuotias Heikkilä on edustanut Mestis-tasolla ainoastaan Kiekko-Vantaata.

–Tästä seurasta on tullut tietyllä tapaa koti. Puitteet ovat kunnossa ja olen viihtynyt täällä hyvin. Tykkään todella paljon siitä mentaaliteetista, joka täällä on: nuoria pelaajia pyritään kehittämään ja viemään eteenpäin. Pelaajien etujen mukaisesti periaatteessa mennään eteenpäin, mutta samalla joukkue on yhtenäinen ja pyrimme menestymään joka vuosi, Heikkilä kertoo.

Upeaa kautta pelaava Heikkilä on vantaalaisseuran nykyjoukkueesta eniten otteluita lohipaidassa tahkonnut pelaaja. Kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen on Kiekko-Vantaa-legenda Petri Pitkäjärvi, joka pelasi urallaan 304 Mestiksen runkosarjaottelua lohinutussa. 

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti. Lohipaidat hakivat lokakuun alussa täyden pistepotin Rovaniemeltä maalein 3–5. Viiden vuoden tauon jälkeen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle palannut RoKi puolestaan nappasi 30.lokakuuta Vantaalta jatkoaikavoiton maalein 1–2.

–Vähän hampaankolossa on, kun viimeksi hävisimme RoKille jatkoajalla kotikaukalossa. Nyt tavoittelemme ehjää 60-minuuttista ja muutenkin molempiin kiertueen peleihin meidän pitää löytää oma identiteetti työntekoon takaisin. Jalka täytyy saada kunnolla liikkeelle ja sitä kautta saadaan sitten maalipaikkoja sekä yliote pelistä, Heikkilä sanoo.

Lohipaitojen neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun TUTO haki kolme pistettä Trio Areenalta maalein 1–3. Vantaalaisten maalista vastasi laitahyökkääjä Henri Tamminen

Oman piste-ennätyksensä (6+5) Mestiksessä jo uusiksi laittanut Heikkilä on pelannut lähes koko kauden samassa kentällisessä yhdessä Julius Rantaeskolan kanssa. Kaksikon yhteispeli on ollut parhaimmillaan silmiä hivelevää.

–Kuljemme samalla kyydillä aina hallille. Hyvin on yhteispeli kulkenut: kemia löytyi heti ja olemme samalla aaltopituudella. Me molemmat pidämme samanlaisesta pelityylistä: olemme aktiivisia ja pelaamme kiekkoa kohti maalia, Heikkilä kuvailee.

Kiekko-Vantaa starttasi Pohjois-Suomen kiertueelle jo torstaina ja pysähtyy Oulussa. Kaiken kaikkiaan kilometrejä bussissa kertyy yhteensä noin 1 732. Tuttuun tyyliin korttiringit, elokuvat ja tv-sarjat tulevat tutuiksi.

–Kyllä se matka aikalailla iPadia katsellessa menee. Vähän pitäisi kouluhommiakin siinä ohessa tehdä, Heikkilä valottaa.

Sarjajumbo RoKi ollut viime aikoina kovassa iskussa, sillä Rovaniemen kiekkoylpeys on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä. Vaikeita jaksoja niin pelillisesti kuin tuloksienkin valossa läpikäynyt ryhmä on ollut hieman yllättäenkin parempi vieraskaukalossa kuin kotonaan Lappi Areenalla.

Vaikka RoKi onkin sarjassa viimeisenä, on se osoittanut olevansa iskukykyinen ja yllätysvalmis joukkue. Keskiviikkona päävalmentaja Petteri Hirvosen suojatit hakivat arvokkaan 1–2-jatkoaikavoiton KeuPa HT:n vieraana kapteeni Henri Joki-Erkkilän maaleilla.

–RoKi on kovasti töitä paiskiva nippu. He ovat luisteluvoimainen joukkue, joten aika vauhdikas peli on varmasti tulossa. He antavat keskialueellakin painetta, eivätkä jää paljon ohjailemaan. Heidän pelinsä painottuu paljon luisteluun ja työntekoon kuten meilläkin, Heikkilä arvioi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Lopullinen kokoonpano ilmoitetaan pelipäivänä. HIFK-lainoista lohipaitojen mukana ovat puolustaja Sebastian Moberg, voimalaituri Henri Tamminen ja taitava keskushyökkääjä Panu Mieho.

Loukkaantumisen takia sivussa on ainoastaan puolustaja Valtteri Parikka. Vantaalaisten toiseksi paras pistemies Aleksi Järvinen ei lähtenyt joukkueen mukaan kiertueelle sairastumisen vuoksi. Laitahyökkääjä Nico Friman on edelleen lainasopimuksella Bluesin liigamiehistön mukana.

Kiekko-Vantaan ja RoKin kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen pärähtää käyntiin perjantaina Rovaniemellä Lappi Areenalla klo 18.30.


Kuva: Toni Jaconelli

Viikonlopun ennakkovideo:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 8.1. klo 12:00)

Mestis