Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjoituskausi pakettiin Turussa

08.09.2016

Puolustaja Paavo Ylipainon kommentit:

Viikon päästä starttaavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa pelaa harjoituskauden viimeisen ottelunsa perjantaina TUTO Hockeyn vieraana. 

Joukkueet kohtasivat viime viikon perjantaina Tikkurilassa Trio Areenalla. Tuolloin vauhdikkaassa ja viihdyttävässä kamppailussa TUTO Hockey oli parempi jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–5.

Lohipaidat saivat kamppailuun huonon alun, mutta paransivat otteitaan loppusummeria kohti huomattavasti. Vantaalaisten maaleista vastasivat Joonas Hyttinen, Lassi Raitanen, Pekka Niemimaa ja Miro Mäkinen.

– TUTO nosti riman aika korkealle. Se oli kovatasoinen peli ja meillä oli alussa vaikeuksia päästä tempoon mukaan. Nousujohteinen esitys meiltä ja pelissä oli paljon hyvää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä muistelee.

Yhdeksästä harjoitusottelustaan viisi voittanut Kiekko-Vantaa lähtee parantamaan peliään ja hakemaan ehjää 60-minuuttista sarjakauden kynnyksellä. 

– Tempoon täytyy pystyä vastaamaan heti alusta saakka. TUTO karvaa kotonaan vieläkin kovempaa, joten sieltä alta täytyy päästä nopeasti pois. Haluan nähdä selkärangasta tulevaa peliä. Meidän täytyy siis yksinkertaistaa, nopeuttaa ja suoraviivaistaa tekemistä, Mälkiä kertoo.

Nälkäiset lohipaidat ovat esiintyneet harjoituskaudella joukkueena pirteästi. Toimivia tutkapareja on myös löytynyt. Jo viime keväältä tutun, Pekka Niemimaan johtaman tehotrion ja juonikkaan keskushyökkääjän Joona Harjaman hyökkäysketjut ovat päässeet hyvään vauhtiin.

– Perjantain peli palvelee meitä todella hyvin. Kovatasoinen vastustaja vastassa, ja varmasti aika vauhdikas peli on taas tulossa. Nopeaa suunnanmuutospeliä ja kovaa kamppailua on odotettavissa, Mälkiä sanoo.

Lohipaitojen kokoonpanoon ja ketjukoostumuksiin tulee muutoksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen, hyökkääjä Simo Konttinen sekä puolustajat Valtteri Lemmetty ja Arttu Savaloja. Taitavan kiekollisen puolustajan Lassi Raitasen pelaaminen on epävarmaa.

Tolppien välissä aloittaa torstaina 27 vuotta täyttävä Aaro Peltonen. Jokereiden mukana Venäjän kiertueella ovat sentteri Miro Mäkinen, puolustaja Juho Rautanen ja maalivahti Jani Kautto. Kiekko-Vantaan A-nuorista pelaavassa miehistössä nähdään ainakin hyökkääjä Samu Tuomisto ja puolustaja Emil Leppänen.

Entisen liigahyökkääjä Miika Elomon luotsaama TUTO Hockey on voittanut kuudesta pelaamastaan harjoitusottelustaan kolme. Turkulaiset kaatoivat keskiviikkona Mestis-tulokas Espoo Unitedin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 1–2. 

TUTOlta löytyy jälleen vahva, leveä ja nimekäs nippu. Joukkueen ykköstähtinä hääräävät maalivahti Kristian Järvinen, kapteeni Anssi Virkki, syöttövelho Tuukka Pulliainen, teholaituri Mikko Laine ja Mestis-konkari Aki Keinänen. Uusista hankinnoista nimekkäimmät ovat SaPKosta saapuneet, maaliruisku Tomi Wilenius ja sentteri Joonas Toivanen sekä lohipaidastakin tuttu TPS:n sopimuspelaaja Timi Lahtinen.

Kiekko-Vantaan ja TUTOn väliset kamppailut ovat olleet viime vuosina äärimmäisen viihdyttäviä ja kiihkeitäkin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja voitot menivät tasan 3–3. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli TUTOn viime kauden komeetta Topi Taavitsainen, joka siirtyi kesällä TPS-paitaan. 

Kiekko-Vantaan ja TUTOn välinen harjoitusottelu starttaa Kupittaalla Marli Areenalla perjantaina klo 18.30. Ottelua voit seurata Kiekko-Vantaan sosiaalisen median kautta ja Elisa Viihteen Fanseatin kautta verkosta tai televisiosta.

Maalit viime perjantain Kiekko-Vantaa - TUTO ottelusta:

 

Kokoonpano: (lisäinfoa kokoonpanosta löydät klikkaamalla TÄSTÄ)

Mestis