Harjama veivasi voiton paikallistaistossa

16.11.2016

Puolustaja Juho Rautasen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan voiton ja kukisti kauden kolmannessa paikalliskamppailussa Espoo Unitedin voittomaalikilpailun jälkeen 4–3 (2–1, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0). Ottelun sankariksi nousi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa iskenyt maestro Joona Harjama, joka veivasi myös tyylikkäästi ratkaisevan rankkarimaalin ja toi tärkeän lisäpisteen lohipaidoille.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United väänsivät jälleen kerran tasaisesti. Viihdyttävä ja vauhdikas kiekkoilta tarjosi näyttäviä maaleja, kovaa taistelua ja tunnetta.

– Kovaa peliä Tikkurilassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä tiivisti kamppailun kulun.

Kolmen viikon tauon jälkeen kotikaukaloon palannut Kiekko-Vantaa katkaisi Espoo Unitedin kolmen ottelun mittaisen voittoputken ja nousi kahdella pisteellä myös sarjataulukossa pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksanneksi.

Lohipaidat saivat otteluun lupaavan lähdön, kun juonikas pelintekijä Joona Harjama iski uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa ja päätti Espoo United-vahti Rasmus Tirrosen nollapeliputken. Taitava keskushyökkääjä riisti kiekon keskialueella, laittoi luistimet liikkeelle, nousi röyhkeästi maalille ja peippasi limpun etuylänurkkaan.

Espoo United tasoitti kuitenkin ottelun välittömästi ylivoimalla. Kaksi syöttöpistettä kerännyt Jani Elgbacka voitti aloituksen, kultakypärä Janne Kivilahti syötti limpun voimalla keskustaan, josta kaksi edellistä kautta lohinutussa viettänyt laituri Aleksi Järvinen ohjasi tilanteeksi 1–1.

Kiekko-Vantaa siirtyi kuitenkin avauserän loppupuoliskolla takaisin johtoon, kun energinen Atte Mäkinen pamautti ranteella limpun takakulmaan puolustajalupaus Juho Rautasen hienosta esityöstä. Kotidebyyttinsä tehnyt Oliwer Kaski saalisti kakkossyötön ja avasi pistetilinsä Mestiksessä.

Jos ensimmäisellä kaksikymppisellä lohipaidat määräsivät tahdin, niin toisessa erässä peli tasoittui. Vantaalaiset pääsivät paremmille maalipaikoille ylivoimillaan, mutta Espoo United teki erän ainoan osuman. Keskushyökkääjä Jani Elgbacka löysi suorassa hyökkäyksessä kolmannesta aallosta tehopuolustaja Jimi Santalan, joka napautti limpun ohi 32 kertaa torjuneen Aaro Peltosen.

Kolmas erä myös tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Lohipaidat siirtyivät ottelussa 3–2-johtoon puolustaja Juho Rautasen viivakudilla ylivoimalla. Syöttöpisteet maaliin merkkauttivat, kapteeni Toni Leinonen ja taitava hyökkääjälupaus Frank Gymer.

Espoo United tuli kuitenkin jälleen kerran tasoihin sitkeällä taistelulla. Puolustaja Sebastian Moberg lähetti kiekon viivalta luukulle, voimalaituri Felix Westermarck kaivoi irtokaran takatolpalle, josta Nikke Kettukangas puttasi kauden toisella osumallaan jännitysnäytelmän tasoihin.

– Vastustajan toinen ja kolmas maali tulivat harmittavasti meidän selvistä virheistä ja kaveri kyllä rokotti niistä tehokkaasti, Mälkiä sanoi.

Jo kolmatta kertaa tällä kaudella pääkaupunkiseudun paikallistaistelussa lähdettiin hakemaan ratkaisua ensin jatkoajalla ja sitten voittolaukauskilpailussa. Jatkoajalla Espoo United pääsi myllyttämään lähes neljä minuuttia ylivoimalla, mutta lohipaidat pelasivat uhrautuvaa alivoimaa ja selvittivät tilanteen.

Voittolaukauskilpailussa ei tällä kertaa lisäkierroksia tarvittu, sillä maaginen mailataituri Joona Harjama veivasi näyttävän maalin ja tolppien välissä Aaro Peltonen pysäytti kaiken.

– Loistava taistelu ja hieno voitto. Pelattiin melkein neljä minuuttia jatkoajalla alivoimalla ja taisteltiin peli rankkareille asti. Rankkarit ovat sitten oma pelinsä, Mälkiä totesi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi lauantaina vierasottelulla TUTOa vastaan. Seuraavan kerran lohipaidat pelaavat kotiyleisön edessä keskiviikkona 23. marraskuuta KeuPa HT:ta vastaan.