Atte Mäkinen ratkaisi jatkoaikatrillerin

21.10.2016

Ottelun ratkaissut Atte Mäkinen haastattelussa pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa kaatoi kolmen vuoden tauon jälkeen kotikaukalossaan Kajaanin Hokin ja nappasi arvokkaan 3–2-jatkoaikavoiton. Viihdyttävän ja vauhdikkaan kiekkonäytelmän sankariksi ja ratkaisijaksi nousi kahden maalin iltaa viettänyt Atte Mäkinen.

Kaksi taitavaa ja luisteluvoimaista joukkuetta, nälkäinen Kiekko-Vantaa ja kauden ensimmäistä vierasvoittoaan hakenut Hokki tarjosivat Mestis-lätkän ystäville upean kiekkoillan.

Lohipaidat aloittivat kamppailun todella vahvasti ja vyöryttivät hyökkäyksiä kohti Tuukka Smuran vartioimaa Hokki-maalia. Isännät avasivat maalihanat ylivoimalla, kun hyvään vireeseen päässyt Teemu Mielonen viimeisteli tyylikkäästi suorasta hyökkäyksestä Joonas Hyttisen mainiosta esityöstä.

Kiekko-Vantaalla oli paikkoja lisätä johtoaan useasti. Niin juonikkaan pelintekijä Joona Harjaman, Miro Mäkisen kuin Pekka Niemimaankin kentälliset pääsivät jatkuvasti maalipaikoille.

Hokki tuli toiseen erään väkevästi ja tasoitti kamppailun Christoffer Seppelinin osumalla. Kajaanilaisten energinen kolmosketju pelasi vahvan vaihdon hyökkäysalueella. Puolustaja Roni Viirlas laukoi ensin ohi, mutta kiekko kimposi päätyplankista suoraan maalin kulmalle kaksi tehopistettä keränneelle Seppelinille, joka ei avopaikasta erehtynyt.

Kiekko-Vantaalla oli omat maalipaikkansa myös toisessa erässä. Muun muassa uran ensimmäistä Mestis-osumaansa metsästävä Niklas Andersson pääsi nokikkain Hokki-vahti Smuran kanssa, muttei onnistunut viimeistelemään läpiajosta.

Kolmas erä oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Hokki siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ylivoimalla, kun kiekko pomppi hieman onnekkaastikin voimalaituri Aki Kangasmäelle, joka puttasi limpun ohi hienon ottelun torjuneen Jani Kauton.

Kiekko-Vantaa haki raivokkaasti tasoitusta ja sen pisteitä janoava kotijoukkue myös onnistui tekemään. Vantaalaiset ottivat maalivahdin pois ja vain kaksi sekuntia siitä tärkeä tasoitusosuma oli tosiasia. Luottosentteri Pekka Niemimaa voitti hyökkäyspään aloituksen, peliväline pomppi Kiekko-Vantaa-laituri Atte Mäkiselle, joka taituroi tilanteeksi 2–2 ja vei ottelun jatkoajalle.

Uhrautuvaa alivoimaa kolmannen erän lopussa ja jatkoajan alussa pelanneet lohipaidat iskivät voittomaalin ensimmäisestä hyökkäyksestä. Voittomaali olikin komeaa katseltavaa: Miro Mäkinen ja Lasse Uusivirta petasivat vauhdikkaassa hyökkäyksessä limpun Atte Mäkiselle. Kiekko-Vantaan oma kasvatti tykitti sydämensä kyllyydestä suoraan syötöstä kotijoukkueelle kaksi pistettä ja maukkaan voiton.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi keskiviikkona kauden toisella pääkaupunkiseudun paikalliskamppailulla Espoo Unitedia vastaan. Tulikuuma taistelu starttaa tuttuun tyyliin klo 18.30.