Kiekko-Vantaa | Mestis

Aaro Peltonen takaisin lohipaitaan

06.07.2016

Aaro Peltonen palaa kahden vuoden tauon jälkeen kotikaupunkiinsa ja tilkitsee ensi kaudella lohipaitojen maalia.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Aaro Peltosen kanssa. Erinomaisista reaktiotorjunnoista tunnettu Peltonen pelasi edellisen kerran lohipaidassa kaudella 2013–14, jolloin hän oli yksi vantaalaisseuran palapelin tärkeimmistä palasista.

– Olen iloinen, että sopimus saatiin tehtyä. Aika pitkälle tämä sopimuksen tekeminen venyi, mutta kun pääsin juttelemaan Kiekko-Vantaan kanssa, niin yhteinen sävel löytyi aika nopeasti. Kiva tulla takaisin Vantaalle, 26-vuotias veräjänvartija Aaro Peltonen kertoo.

Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatti odottaa jo innolla tulevaa kiekkokautta.

– Tämä on iso mahdollisuus. Tänne kasataan nuorta joukkuetta, jolla on menestymismahdollisuudet. Itse vantaalaisena pelaajana haluaisin menestyä nimenomaan Kiekko-Vantaan paidassa. Koen, että täällä minulla on mahdollisuus saada ura nousuun, Peltonen sanoo

184-senttisen maalivahdin tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla.

– Tavoite on olla ykkösvahti. Tiedä, että kilpailu on kovaa. Haluan olla joka ilta maalissa ja auttaa joukkuetta voittamaan, Peltonen sanoo.

Peltonen pelasi viime kaudella 41 ottelua Tanskan pääsarjassa Herlev Eaglesin riveissä torjuntaprosentilla 85,5% ja oli joukkueensa avainhahmoja. 

– Vähän pettynyt maku kaudesta jäi. Kausi ei ollut täysin onnistunut, mutta oli hieno kokemus pelata ulkomailla. Itsellä oli paljon hyviäkin pelejä, mutta joukkueelle tuli liikaa kyykkäyksiä, jotka näkyivät sitten kauden tilastoissakin, Peltonen kuvailee.

Peltonen on pelannut urallaan 170 Mestiksen runkosarjaottelua Kiekko-Vantaan, Vaasan Sportin, Kajaanin Hokin, HC Keski-Uusimaan ja LeKin riveissä. 

Hän oli voittamassa Mestis-mestaruutta Sportille keväällä 2011 ja samalla kaudella Peltonen onnistui tekemään maalivahtina maalin 29. joulukuuta 2010 runkosarjaottelussa TUTOa vastaan.

Peltonen on pelannut urallaan kolmessa liigaottelussa Tapparan tolppien välissä toissa kaudella. Lahjakas maalivahti teki liigadebyyttinsä 31. tammikuuta 2015 vierasottelussa Rauman Lukkoa vastaan.

TERVETULOA KOTIIN, AARO PELTONEN!

Aaro Peltosen videohaastattelun löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Mestis