Kiekko-Vantaa | Mestis

Yrjölä sopimukseen Kiekko-Vantaan kanssa

16.09.2015

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Lassi Yrjölän, 21, kanssa.

–Hyvät fiilikset. Olen viihtynyt ja tykännyt olla Kiekko-Vantaassa. Hienoa, etta saatiin lopulta sopimus kirjoitettua, Yrjölä kertoo.

Ilves-kasvatti on harjoitellut lohipaitojen mukana noin viisi viikkoa. Yrjölä pelasi vantaalaisten maalilla kolme harjoitusottelua erinomaisesti.

–Tavoitteena on kehittyä maalivahtina jokaisella osa-alueella, saada paljon vastuuta ja auttaa joukkuetta menestymään, Yrjölä sanoo.

Yrjölä oli ennen saapumistaan Vantaalle koeajalla kasvattajaseuransa Ilveksen liigajoukkueessa, mutta jäi ilman sopimusta. 

Viime kaudella Yrjölä pelasi kaksi ottelua Liigassa Ilves-paidassa. Debyyttinsä pääsarjassa 188-senttinen veräjänvartija teki 23.syyskuuta 2014 vierasottelussa Pelicansia vastaan. 

–Paluu Liigaan on ilman muuta tulevaisuuden tavoitteena. Se on se next step omalla uralla. Hommia tehdään päivä kerrallaan sen eteen, että sinne pääsisi, Yrjölä toteaa.

Yrjölä pelasi viime kauden aikana myös Ilveksen A-nuorissa ja viisi ottelua lainapestillä Mestistä LeKissä. Vuodenvaihteessa maalivahti siirtyi Pohjois-Amerikkaan USHL-sarjaan, jossa Yrjölä edusti Chicago Steelsia 22 ottelussa torjuntaprosentilla 90,9.

Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis