Kiekko-Vantaa | Mestis

Tulevaisuuden maalitykki

14.08.2015

Nico Friman tuli Vantaalle ottamaan seuraavan harppauksen urallaan.

Mestis-kauteen määrätietoisesti valmistautuvan Kiekko-Vantaan aamujäät ovat juuri loppuneet huuruisella Trio Areenan jäällä. Yksi pelaaja jää kuitenkin vielä hiomaan laukaustaan suurimman osan pelaajista jo poistuttua jäältä. 

Muutama terävä kuti suoraan syötöstä. Seuraavaksi napakat rannelaukaukset, jotka painuvat tarkasti ja voimalla kehikon väliin. Ei ollut todellakaan vain sattumaa, että oikealta laukova Nico Friman paukutti viime kaudella peräti 22 maalia HIFK:n A-nuorissa.

-Jonkin verran on tullut lauottua esimerkiksi vanerilta. Mutta laukaukseni pitäisi olla vielä paljon parempi, keväällä 2012 A-nuorten SM-kultaa juhlinut Friman vaatii. 

Mestiksessä viilettää tulevalla kaudella jälleen monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa, joilla on erinomainen kausi takana A-nuorten SM-sarjassa.

Yksi heistä on juuri 21-vuotias laitahyökkääjä Nico Friman, joka oli HIFK:n A-nuorten tehokkain pelaaja runkosarjassa ja muodosti tehokentällisen yhdessä Miro Saarelaisen sekä Panu Miehon kanssa. 

-Se oli todella hyvä kausi henkilökohtaisesti. Sain pelata paljon ja hyvien ketjukaverien kanssa, Friman kertoo.

Jokereiden C-nuorissa kaksi Suomen mestaruutta voittanut Friman kiekkoili toissa kaudella Venäjän kovatasoisessa junioriliigassa MHL:ssä itävaltalaisen EC Salzburgin miehistössä.

-Paljon kertyi kilometrejä ja monta aikavyöhykettä tuli käytyä. Se oli hieno kokemus. Paljon muutakin jäi reissulta käteen kuin vain se jääkiekko, Tuusulan Juniorikiekon kasvatti muistelee.

 

Frimanin liikkuminen luistimilla on kepeää ja ketterää, kädet ovat pehmeät ja pelisilmäkin on erinomainen. Pienikokoiseksi pelaajaksi laitahyökkääjä on jopa poikkeuksellisen vahva kaksinkamppailuissa. Laukaus lähtee pienestäkin tilasta lujaa ja tarkasti.

Kaudella 2012-13 kolme liigaottelua HIFK-paidassa pelannut maalinälkäinen hyökkääjä haluaa tehdä heti debyyttikaudellaan läpimurtonsa Mestiksessä ja auttaa joukkuetta voittamaan.

-Lähden haastamaan itseäni. Sitä kautta tavoitteeni on ottaa iso rooli joukkueesta ja lunastaa paljon peliaikaa. Vantaalla on hyvä pöhinä päällä ja on hienoa olla täällä, Friman sanoo.

Frimanin tavoitteet ovat luonnollisesti sarjaporrasta ylempänä.

-Mestis on välietappi Liigaan, Friman pohtii.


Kuvat:
Toni Jaconelli
www.jaconelli.fi

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik

 

Mestis