Sitkeä Kiekko-Vantaa taipui niukasti

09.12.2015

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona Kalevankankaan jäähallissa Jukureiden vieraana niukan tappion hurjan taistelun jälkeen loppulukemin 4–3 (2–2, 2–0, 0–1).

Lohipaidat nousivat vaikean toisen erän jälkeen hienosti peliin takaisin mukaan ja järjesti Mikkelissä ottelun loppuhetkistä todellisen jännitysnäytelmän. Tällä kertaa vantaalaisten loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt sarjapisteisiin.

–Jätkille iso kiitos taistelusta ja siitä, että valmistautuminen oli tänään onnistunut. Yrityksestä ja taistelusta se ei tänään jäänyt kiinni. Siitä olen todella ylpeä, mutta harmi ettei se tuonut voittoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Kiekko-Vantaan tehoista hallitsevan mestarin vieraana vastasi hurjassa iskussa oleva tehotrio Toni Leinonen (0+3)-Pekka Niemimaa (1+2)-Jere Laine (1+0).

Pisteputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi jatkanut puolustaja Lasse Uusivirta iski lohipaidoille tärkeän 1–1-tasoitusosuman avauserässä komealla rannekudilla. Niin ikään kolmessa edellisessä ottelussa tehopisteitä kerännyt Jere Laine naulasi tyylikkäästi vantaalaisten tasoitusmaalin 2–2:een kippari Toni Leinosen upeasta syötöstä.

Uransa 300. runkosarjaottelun Mestiksessä pelannut keskushyökkääjä Pekka Niemimaa laukoi kolmannessa erässä pelivälineen ylänurkkaan ja Kiekko-Vantaa tuli vielä maalin päähän. Lohipaitojen tolppien välissä Jani Kautto esitti useita upeita torjuntoja ja venyi kiekon tielle yhteensä 31 kertaa.

Jukureiden osumista ensimmäisessä erässä vastasivat alivoimalla kiekonriiston jälkeen viimeistelyssään onnistunut laitahyökkääjä Joonas Sammalmaa ja ylivoimalla pelivälineen maliin edestä rysään survonut taiturimainen hyökkääjä Teemu Turunen.

Isännät värkkäsivät toisessa erässä kaksi maalia, kun Kiekko-Vantaastakin tuttu Teemu Henritius ohjasi pelivälineen verkkoon ja Mestiksen pistepörssiä johtava keskushyökkääjä Oula Palve harhautteli voittomaalin. Sarjakärkeen nousseelle Jukureille voitto oli jo 11. peräkkäinen.

–Se tietenkin harmittaa, ettei näin hyvällä taistelulla ja puolustamisella saatu pisteitä matkaan. Toisessa erässä olimme vähän köysissä, mutta kolmannessa erässä tulimme hyvin takaisin ja laitoimme kaikki likoon, Mälkiä sanoi.

Viidentenä edelleen sarjataulukossa majailevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotikaukalossa. Silloin Trio Areenalle vieraaksi saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Savonlinnan Pallokerho.

Niemimaalle (kuvassa vas.) pelissä tehot 1+2, Kapteeni Leinoselle 0+3 ja maalivahti Jani Kautolle 31 torjuntaa.