Kiekko-Vantaa | Mestis

Siniviivan valtias

23.07.2015
Yksi Kiekko-Vantaan mielenkiintoisimmista pelaajista ensi kauden joukkueessa on puolustajalupaus Nico Nurmikanta.
 

Maineikkaan junioriseura Jäähongan kasvatti Nico Nurmikanta, 21, on ottanut viimeisen kolmen kauden aikana valtavia kehitysaskeleita urallaan. Espoossa syntynyt Nurmikanta ei ole koskaan ollut mikään varsinainen junioritähti, vaikka hän nakuttikin puolustajalle mukavia määriä tehopisteitä ikäluokasta toiseen.

Nurmikannan kehityskäyrä lähti hurjaan nousuun kesken kauden 2011-12, kun hyvin liikkuva puolustaja siirtyi HJK:n junioreista Bluesin B-nuorten kakkosjoukkueeseen maailmanmestari Tero Lehterän alaisuuteen. Nykyisin Bluesin liigajoukkueen apuvalmentajana toimivalla Lehterällä on ollut todella suuri merkitys juuri Nurmikannan, ja esimerkiksi viime kaudella Vantaallakin ihastuttaneen mailataituri Iikka Kangasniemen urakehitykseen.

-Terolla on ollut äärimmäisen suuri merkitys. Olin oikeastaan ennen hänen alaisuuteen siirtymistä enemmän peruspakki, mutta Bluesissa sain itseluottamusta pelata kiekolla ja kehityin pelaajana. En olisi sen kauden jälkeen uskonut soittavani Bluesin A-nuorten valmentajalle kysyäkseni pelipaikkaa, Nurmikanta kertoo.

Kaksi kautta myöhemmin Nurmikanta oli voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta Bluesille keväällä 2014 – lahjakkaan mestarijoukkueen päävalmentajana toimikin juuri Lehterä. Nurmikanta oli kiistatta espoolaisten mestaruusjoukkueen puolustuksen kulmakiviä yhdessä nuorten maajoukkueissa esiintyneiden Veeti Vainion sekä Mika Ilvosen kanssa.

Kausi oli lupaavalle puolustajalle jättipotti myös henkilökohtaisella tasolla, sillä Nurmikanta loisti rauhallisella ja laadukkaalla kiekollisella pelillään ollen A-nuorten SM-sarjan kuudenneksi tehokkain puolustaja.

-Se oli ehdottomasti paras kausi, mitä itselläni on toistaiseksi ollut, Nurmikanta toteaa.


Nico Nurmikanta aloittaa toisen kautensa lohipaidassa. Kuva: Toni Jaconelli
 

Viime kausi oli puolustajalle uran ensimmäinen Mestiksessä ja Kiekko-Vantaassa. Nurmikanta pelasi lohipaidassa 23 ottelua tehoilla 3+4 ja loisti varsinkin loppukaudesta. Jäähonka-kasvatti täytti keväällä Kiekko-Vantaan ykköspuolustajan saappaat mainiosti ja kellotti loppukaudesta keskiarvollisesti vantaalaisista eniten jääaikaa.

-Alkukauden ramppasin intissä ja sen takia oli hankala päästä hommaan mukaan. Aluksi myös vähän jännitti, että miten tulen pärjäämään Mestis-tasolla. Loppukaudesta sain paljon vastuuta ja kaikki lähti omalta osaltani rullaamaan, vaikka joukkueella ei mennytkään kovin hyvin, myös Bewe TuusKissa ja Kiekko-Vantaan A-nuorissa kauden aikana pelannut Nurmikanta sanoo.

Nyt puolustajan katseet ovat jo käännetty tiukasti tulevaan kauteen.  Nurmikanta odottaakin innolla kiekon putoamista jäähän, Bluesin ajoilta tutun päävalmentajan Simo Mälkiän alaisuudessa.

-Kyllä tässä kädet syyhyten odotetaan kauden alkua. Minulla on todella hyvä ja luottavainen fiilis joukkueesta, Nurmikanta kertoo.

Ahkerasti harjoitteleva Nurmikanta haluaa tietenkin ottaa tulevalla kaudellakin mahdollisimman suuren roolin lohinuttujen puolustuksessa, mutta pelipaikka pitää kuitenkin ansaita.

-Totta kai sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon, mutta se on ihan omasta tekemisestä kiinni kuinka paljon saa vastuuta. Kovasti teen töitä sen eteen, että menisin pelaajana eteenpäin. Kaikilla on varmasti tavoitteet Mestistä ylempänä ja niin myös minulla, Nurmikanta sanoo.

Mutta mitä kaikkea puolustajan omatoimiseen harjoittelujaksoon on kuulunut?

-Rodoksella käytiin lomailemassa ja viikon olin Rovaniemellä tekemässä töitä. Kotopuolessa on sitten harjoiteltu kovaa, Nurmikanta valottaa.

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik

 

Mestis