Raportti: TUTO - Kiekko-Vantaa

28.08.2015

Kiekko-Vantaan taistelu ei riittänyt Turussa

Tappiosta huolimatta Kiekko-Vantaan pelissä oli paljon hyvää.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa koki kauden kolmannessa harjoitusottelussa vieraskentällä niukan tappion TUTOlle maalein 4-2. Lohipaitojen maaleista vastasivat Aleksi Järvinen ja Nico Nurmikanta. Tolppien välissä Jani Kautto pelasi erinomaisesti ja pysäytti peräti 39 kiekkoa.

Lohipaidat saivat kamppailuun salama-alun, kun viime kauden maalitykki Aleksi Järvinen vei vierasjoukkueen 1-0-johtoon suoran hyökkäyksen päätteksi takatolpalta Teemu Mielosen ja Nico Frimanin loistavasta esityöstä.

Taitavan sentterin Teemu Mielosen johtama kentällinen pelasi pirteän ottelun ja varsinkin hyökkäysalueella kolmikko tuntui löytävän toisensa mainiosti. Hyökkäystrio on pelannut samassa koostumuksessa kaikissa tämän kauden harjoitusotteluissa.

-Pikkuhiljaa alkaa löytymään. Siinä on vauhdikkaat ja hyvät maalintekijät laidoilla. Meidän ketjun pelissä oli paljon hyvää, mutta vielä jäi tietenkin parannettavaakin. Ylivoimapelin pitää parantua, Mielonen kertoi.

Taitava kiekonkäsittelijä oli viime kaudella lohipaitojen paras pistemies harjoitusotteluissa. Mielonen oli omiin otteisiinsa melko tyytyväinen, mutta löysi myös parannettavaa.

-Hyökkäyspäässä pelasin suhteellisen hyvin, mutta puolustuspäässä onkin sitten oltava parempi. Siellä pitää pysyä paremmin vastustajan parhaiden pelaajien kyydissä, Kiekko-Vantaan oma kasvatti sanoi.

Viime kevään välieräjoukkue TUTO tuli tasoihin vain reilu minuutti myöhemmin Topi Taavitsaisen osumalla. Kiekko-Vantaan puolustaja Nico Nurmikanta vei lohipaidat 2-1-johtoon avauserän lopussa keskushyökkääjä Pekka Niemimaan esityöstä.

Mestiksen ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva TUTO tuli toiseen erään aktiivisemmalla otteella ja käänsi kamppailun suunnan kahdella osumalla. Ensin erän alussa Aki Juusela puttasi maalin edestä Aki Keinäsen syötön verkkoon ja ottelun puolivälissä liukasliikkeinen hyökkääjä Hannu Kuru napautti voittomaalin.

-Pelattiin hyvin, mutta meille tuli juniorimaisia virheitä liikaa. Meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta ne eivät tänään voittoon asti riittäneet, pelintekijävelho Mielonen kiteytti kamppailun kulun.

Kiekko-Vantaalla oli kolmannessa erässä omat maalipaikkansa tulla tasoihin ja jopa kääntää ottelu voitoksi. Paras paikka avautui hienon syöttöketjun päätteksi laitahyökkääjä Nico Frimanille, mutta viimeistely jäi aavistuksen verran vajaaksi. Lohipaitojen otteissa oli paljon hyvää tulevaa sarjakautta ajatellen.

Kiekko-Vantaa sai ottelun aikana myös huonompia uutisia, kun keskushyökkääjä Valtteri Heikkilä jätti pelin kesken avauserässä. Lisäksi lohipaitojen puolustaja Nico Nurmikanta sai toisessa erässä kovan tällin päähän ja poistui pukuhuoneeseen paikattavaksi.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan harjoitusottelun perjantaina 4. syyskuuta Hyrylässä, jossa vastaan asettuu Suomi-sarjajoukkue KJT.

Teksti: Mikko Mannonen