Kiekko-Vantaa | Mestis

Raportti: KJT - Kiekko-Vantaa

04.09.2015
Kiekko-Vantaa pyöritti KJT:n nurin

Kiekko-Vantaa nappasi kauden neljännestä harjoitusottelustaan tyylikkään 6–1-voiton Suomi-sarjajoukkue KJT:sta. Lohipaitojen peliesitys oli erittäin vahva ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Lohipaidat määräsivät tahdin heti ottelun ensimmäisestä vaihdosta saakka. Kiekko-Vantaa nakutti avauserässä kolme maalia ja esitti lupaavan näköistä jääkiekkoa. Loistavan ottelun pelannut Teemu Mielonen löi maalin edestä alkutahdit ottelulle.

Vahvan paluun kaukaloon tehnyt taitava laitahyökkääjä Joel Lehtinen lisäsi johtoa iskemällä Pekka Niemimaan laukauksen paluukiekon verkon perukoille. Erän lopussa ykkösketjun keskushyökkääjänä pirteästi esiintynyt HIFK-laina Panu Mieho huijasi alivoimalla arviontivirheen tehneen KJT-vahti Juuso Hyypän ja pelasi Teemu Väisäsen maalintekoon.

Yksi Kiekko-Vantaan onnistujista oli 21-vuotias laitahyökkääjä Ville Heikkinen. Toisen ottelunsa lohipaitojen edustusjoukkueessa pelannut mailataituri oli viime kaudella Kiekko-Vantaan A-nuorten paras pistemies. 

-Hyvältä on tuntunut. Vauhti on ollut kovempaa ja vastustajat ovat isompia, mutta olen nauttinut näistä peleistä, Heikkinen kertoi.

Heikkinen hyökkäsi samassa kentällisessä yhdessä Janne Juutisen ja Simo Konttisen kanssa. Hyökkäystrio toi kaivattua energiaa ja pelasi muutenkin mainion ottelun.

-Hyvä vauhti oli. Pelattiin tänään hyvä 60-minuuttinen ja oltiin vastustajaa selkeästi edellä. Omassa pelissä oli paljon hyvää, mutta parannettavaakin jäi. Meidän ketjulta hyvä peli, Heikkinen sanoi.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta äärimmäisen vahva. Jokainen kentällinen sai luotua maalipaikkoja ja järjestettyä pitkiä pyörityksiä kotijoukkueen puolustusalueella. Lohipaitojen puolustaja Arttu Savaloja sivalsi vierailijat jo 4–0-johtoon Moses Mustosen upeasta esityöstä.

Kiekko-Vantaa piti myös kolmannessa erässä hyvän rytmin ja vauhdin päällä halliten kamppailua. Kapteeni Toni Leinonen iski ylivoimalla lohipaidat 5–0-johtoon ja Panu Mieho taituroi vantaalaisten kuudennen osuman.

-Kärkiketjut tekivät tänään sen, mitä niiltä voi odottaakin eli laittoivat kiekkoa pussiin, Heikkinen kehui.

KJT rikkoi Kiekko-Vantaan maalilla hyvän kamppailun torjuneen Jani Kauton nollapelin vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, viime kaudella lohipaidassa viilettäneen Joel Närhen osumalla.

Kiekko-Vantaan valmistautuminen 16.syyskuuta starttaavaan Mestis-kauteen jatkuu ensi viikolla kahdella harjoitusottelulla. Keskiviikkona Trio Areenalle vastustajaksi saapuu TUTO. Torstaina lohipaidat saavat vieraakseen Heinolan Peliitat. 

Jimi Kuronen haastattelussa ottelun jälkeen:

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit pelistä:

 

Teksti ja Mälkiän haastattelu: Mikko Mannonen
Videohaastattelu ja uutisotsikon kuva: Janne Tikkaoja

Mestis