Raportti: Kiekko-Vantaa - TUTO

16.09.2015
Kiekko-Vantaalla voitokas sarja-avaus

Kiekko-Vantaa nappasi loistavan esityksen jälkeen maukkaan 5–2-voiton TUTOsta sarja-avauksesta Trio Areenalla.

Lohipaitojen valmistautuminen otteluun meni nappiin ja joukkue iski avauserässä kaksi maalia. Voimahyökkääjä Moses Mustonen lapio irtokiekon sisään maalin edestä ja Julius Rantaeskola laukoi uransa ensimmäisen Mestis-maalin tärkeään paikkaan Valtteri Heikkilän upeasta esityöstä.

Mestarisuosikkien joukkoon povattu TUTO tuli toiseen erään kovaa, mutta lohipaidat pelasivat vahvasti ja 31 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Jani Kautto toimi viimeisenä lukkona. Vierasjoukkueen hallinasta huolimatta Kiekko-Vantaa oli lähempänä maalintekoa, kun vahvan kamppailun pelanneen nelosketjun laitahyökkääjä Janne Öfverström laukoi rystyltä kiekon vastahyökkäyksen päätteeksi tolppaan.

Kolmas erä alkoi Kiekko-Vantaan osalta karmealla tavalla. Minuutin kestänyt nukahdus johti siihen, että kahden maalin johtoasema suli 28 sekunnissa. Ensin Topi Taavitsainen puttasi limpun verkkoon Jasper Lindstenin syötöstä. TUTO iski salamannopean tasoituksen, kun puolustaja Niko Karhu toimitti pelivälineen siniviivalta maalille ja Mestiksen maalikuninkuuden aikoinaan voittanut konkarihyökkääjä Aki Keinänen ohjasi peli tasoihin.

Kiekko-Vantaa ei kuitenkaan lannistunut. Neljä minuuttia myöhemmin Jere Laine rynnisti röyhkeästi vasemmalta laidalta maalille ja ujutti komean yksilösuorituksen päätteeksi lohipaidat 3–2-johtoon. Taitava pelintekijä Panu Mieho lisäsi lohipaitojen johtoa harhauttelemalla tyylikkäästi nousunsa päätteksi tilanteeksi jo 4–2. Rantaeskolan ja Miehon lisäksi kahden tehopisteen iltaa viettänyt Valtteri Heikkilä napautti kiekon riiston jälkeen loppulukemiksi 5–2.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina, kun lohipaidat matkustavat Heinolaan Peliittojen vieraaksi. Seuraavan kerran Kiekko-Vantaa esiintyy kotiyleisön edessä perjantaina 25.syyskuuta, jolloin vastaan asettuu KeuPa HT.