Raportti: Kiekko-Vantaa - TUTO

09.09.2015

Kiekko-Vantaa otti TUTOn päänahan

Viikon päästä starttaavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa nappasi kauden toiseksi viimeisessä harjoitusottelussa komean taistelun jälkeen voiton ennakkosuosikkeihin lukeutuvasta TUTOsta maalin 2–1.

Lohipaitojen maaleista vastasivat Janne Juutinen ja voitto-osuman iskenyt Jere Laine. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Lassi Yrjölä pelasi fantastisen ottelun ja oli yksi voiton takuumiehistä.

Maalittoman ja tasaisen ensimmäisen erän jälkeen TUTO siirtyi laitahyökkääjä Mikko Laineen osumalla toisessa erässä 1–0-johtoon. Näyttävän esityön osumaan tarjoili viime kaudella nuorten SM-liigan pistepörssin kakkonen ja huippulupaus Patrik Virta.

Kiekko-Vantaa tuli kolmannessa erässä kovalla työmäärällä rinnalle ja lopulta myös ohi. Pirteää nelosketjua johtanut Janne Juutinen ohjasi laituri Janne Öfverströmin laukauksen verkon perukoille.

Lohipaitojen ykkösketju ratkaisi kamppailun kymmenen minuuttia ennen päätössummeria. Puolustaja Jimi Kuronen käynnisti hyökkäyksen, kapteeni Toni Leinonen jakoi vasemmalta laidalta upean syötön Jere Laineelle, joka siirsi Kiekko-Vantaan 2–1-voittomaalin TUTOn maalilla torjuneen Oskari Setäsen taakse.

Yksi Kiekko-Vantaan suurimmista onnistujista TUTO-mittelössä oli laitahyökkääjä Moses Mustonen.

–Ihan hyvä peli itseltä, mutta ainahan jotain parannettavaakin jää. Omassa tekemisessä käyrä on ollut koko ajan ylöspäin. Pelattiin hyvä ja tasainen peli, lopussa saatiin sitten palkinto sille, toista kauttaan lohipaidassa pelaava Mustonen sanoi.

Varsinaisen peliajan lisäksi kamppailussa pelattiin viisi minuuttia uudella jatkoaikasäännöllä kolmella kolmea vastaan ja voittomaalilaukauskilpailu, jossa pelaajat saivat erinomaista harjoitusta 16.syyskuuta käynnistyvään Mestis-kauteen.

–Se oli erikoista. Kentällä on paljon tilaa, joten sijoittuminen on iso tekijä. Ei parane höntyillä, sillä muuten vastustajalle aukeaa nopeasti ylivoimahyökkäyksiä, Mustonen kertoi uudesta jatkoaikasysteemistä.

Jatkoajalla maaleja ei nähty, mutta voittomaalilaukauskilpailussa lohipaidat voittivat maalein 2–1. TUTOlta onnistui maalikuninkuuden Mestiksessä kaudella 2011–12 voittanut Aki Keinänen. Kiekko-Vantaan pelaajista kiekon rysään taituroivat Jere Laine ja Moses Mustonen.

–Vähän on tullut harjoituksissa viljeltyä tuota ratkaisua. Vastassa oli tuttu mokke, joka tietää, että tykkään laukoa. Tällä kertaa sattui menenmään sisään, Mustonen kommentoi tyylikästä rankkariosumaansa.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjakauden alkua torstaina Trio Areenalla Heinolan Peliittoja vastaan.