Raportti: Kiekko-Vantaa - Peliitat

10.09.2015

Kiekko-Vantaa päätti harjoituskauden voittoon

Ensi viikon keskiviikkona starttaavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa nappasi kenraaliharjoituksesta jatkoaikavoiton Heinolan Peliitoista maalein 4–3. Lohipaitojen sankariksi nousi voitto-osuman laukonut maalitykki Aleksi Järvinen.

Kiekko-Vantaan tehopelaajana kunnostautui toisen ottelunsa lohipaidassa pelannut HIFK-laina Panu Mieho. Juonikas sentteri iski tehot 0+2 ja oli yksi kotijoukkueen näkyvimmistä pelaajista.

–Alku vähän tökki itselläkin. Pari hyvää vaihtoa ja sain muutamia tontteja. Siitä se sitten lähti ja itseluottamuskin nousi. Järvisen ja Heikkisen kanssa pelasimme hyvin yhteen, Mieho kertoi.

Kiekko-Vantaan alku ottelulle oli hankala, mutta joukkue paransi otteita pelin edetessä. Peliittojen kapteeni Ville-Matti Koponen vei läpiajosta vierasjoukkueen johtoon puolustaja Ville Väinölän erinomaisesta avaussyötöstä ensimmäisessä erässä.

Lohipaidat tasoittivat kamppailun toisessa erässä laitahyökkääjä Simo Konttisen komealla yksilösuorituksella. Kiekko-Vantaa tuli kolmanteen erään vahvasti ja otti kuskin paikan, kun Mieho lähetti Toni Leinosen läpiajoon. Lohipaitojen kippari nakutti pelivälineen tarkasti verkkoon ohi Peliitat-vahti Antti Rautiolan.

Taitava pelintekijä Mieho on nauttinut ajastaan Kiekko-Vantaan miehistössä. Kahdessa harjoitusottelussa Jokerikasvatti on nakuttanut tehot 1+3.

–Hienoa, että täällä pääsee pelaamaan paljon ja luottoa tulee. Tänne on mukava tulla pelaamaan, mukavia jätkiä ja hyvännäköistä kiekkoa. Olen tykännyt todella paljon, Mieho sanoo.

Kiekko-Vantaan puolustaja Eemeli Heikkinen vei tarkalla laukauksellaan lohipaidat jo 3–1-johtoon päätöserässä. Hetken näytti jo siltä, että ottelun voittaja on jo selvinnyt, mutta toisin kävikin. Peliitat taisteli kamppailun tasoihin Miika Roineen ja Miska Siikosen osumilla vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria.

Lohipaidat iskivät voittomaalin lopulta jatkoajalla. Mieho ja kiekollinen puolustaja Sebastian Moberg tarjoilivat pelivälineen b-pisteen kaarelle Kiekko-Vantaan harjoitusotteluiden parhaalle pistemiehelle Aleksi Järviselle, joka tälläsi kiekon tarkasti rysään.

Kiekko-Vantaan harjoituskausi oli lupaava ja peliesitysten suunta nousujohteinen. Lohipaidat voittivat kuudesta harjoitusottelustaan neljä.

Mestis-kausi 2015–16 pyörähtää käyntiin keskiviikkona Trio Areenalla, kun vastaan asettuu ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva TUTO.