Raportti: Kiekko-Vantaa - KJT

12.08.2015

Kiekko-Vantaa avasi harjoitusottelut voitolla

Kiekko-Vantaa nappasi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa maukkaan voiton, kun Suomi-sarjajoukkue KJT kaatui Trio Areenalla maalein 3–1.

-Asiat, joita olemme ehtineet harjoitella eli oikeastaan kiekottomia asioita, näkyivät pelissä. Yritystä oli paljon ja työmäärä oli hyvä. Kiekollista peliä viisikkotasolla emme ole vielä ehtineet harjoittelemaan ja se tietenkin vielä näkyi, mutta siitä ei voi pelaajia syyttää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua alusta saakka ja loi runsaasti maalipaikkoja. Lohipaitojen avausmaalin laukoi napakalla rannelaukauksella, viime kauden paras maalintekijä Aleksi Järvinen

Toisessa erässä Simo Konttinen napautti maalin edestä tilanteeksi 2-0. Upean esityön maalin antoi viime kauden Kiekko-Vantaan A-nuorten paras pistemies Ville Heikkinen, joka väläytteli useasti kiekollisia taitojaan.

Kiekko-Vantaassa ensimmäisen ottelunsa pelannut puolustaja Jimi Kuronen teki vahvan debyytin lohipaidassa. Viime kaudella LeKissä Mestistä pelannut nuorukainen häikäisi kiekollisessa pelissä.

-Hyvät fiilikset jäi. Paljon hyvää oli pelaamisessa tänään ja voittokin tuli, joten täytyy olla tyytyväinen. Intoa oli paljon ja annoin sen vain näkyä, mutta vielä on paljon tekemistäkin edessä, Kuronen sanoi.

Kolmannessa erässä KJT kavensi kamppailun vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua. Laitahyökkääjä Reko Riihinen nousi röyhkeästi maalille ja ujutti kiekon ohi lohipaitojen maalia mainiosti vartioineen Jani Kauton.

Kiekko-Vantaan kolmannen maalin täräytti tarkalla laukauksella isokokoinen ja vahva laitahyökkääjä Janne Öfverström

-Kiekolliseen peliin keskitymme seuraavaksi. Tänään saimme kyllä paljon riistoja, mutta ylivoimahyökkäyksiä niistä ei vielä oikein kääntynyt, Mälkiä valotti.

Lohipaidat pelaavat seuraavan harjoitusottelunsa ensi viikon keskiviikkona, 19.elokuuta Joensuussa sarjanousija Jokipoikia vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen