Raportti: 7.10. Kiekko-Vantaa - Jukurit

07.10.2015

Kiekko-Vantaa lisäsi Mestis-mestarin tuskaa

1+1 tehot iskenyt Jere Laine haastattelussa matsin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä keskiviikkona kaatamalla kotikaukalossaan Mikkelin Jukurit maalein 5–2. Lohipaitojen tehomiehinä hääräsi ykkösketju Toni Leinonen (1+1) -Tomi Tuomisto (0+3) -Jere Laine (1+1).

Kiekko-Vantaa iski vauhdikkaan ottelun alkutahdit ensimmäisessä erässä. Kapteeni Toni Leinonen nakutti maalin edestä maestro Tomi Tuomiston esityöstä tilanteeksi 1–0.

Rikkonaisessa toisessa erässä lohipaidat iskivät kovalla prosentilla kiekkoa pussiin. Hallitseva Mestis-mestari Jukurit oli muutaman potkun jäljessä kaksi erää. Mestis-debyttinsä tehnyt Nico Friman napautti ylivoimapyörityksen päätteeksi maalin kulmalta tilanteeksi 2–0.

Puolustaja Valtteri Parikka lisäsi komean hyökkäyksen jälkeen Tuomiston loistavasta syötöstä tilanteeksi jo 3–0. Taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen sivalsi ylivoimalla lohipaidat ylivoimalla 4–0-johtoon toisessa erässä. Jukurit ilmoittautui peliin mukaan toisen erän lopussa, kun entinen Kiekko-Vantaa-hyökkääjä Teemu Henritius laukoi alivoimalla vierasjoukkueen kavennusmaalin.

Tasaisessa kolmannessa erässä Kiekko-Vantaan tempo laski aavistuksen ja Jukurit pystyi luomaan muutamia laadukkaita hyökkäyksiä. Taskuraketti Roope Ranta tarjoili näyttävällä syötöllä limpun takatolpalle, josta Jaakko Turtiainen toi mikkeliläiset kahden maalin päätteeksi.

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Jere Laine viimeisteli loppulukemiksi 5–2 röyhkeän yksilösuorituksen päätteeksi. Lohipaitojen puolustuspelaaminen ja hyökkäystehokkuus olivat jälleen kotikaukalossa priimaa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla LeKiä vastaan. Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla kello 17.00.