Raportti 30.10. Kiekko-Vantaa - RoKi

30.10.2015

Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen – RoKi haki jatkoaikavoiton

Puolustaja Sebastian Mobergin haastattelu illan ottelun jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki perjantaina neljännen peräkkäisen tappion, kun sarjanousija RoKi kairasi Trio Areenalta kaksi pistettä Jussi Pelto-Arvon jatkoaikaosumalla loppulukemin 1–2.

Lohipaidat pelasivat jälleen mainion ottelun ja hallitsi kamppailua mielin määrin, mutta maalinteko oli isännille jälleen tervanjuontia. RoKin tolppien välissä Sport-laina Timo Niemi oli voiton takuumies pysäyttämällä 33 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa määräsi avauserän tahdin, mutta Rovaniemen vieraat roikkuivat mukana pelissä maalivahti Niemen johdolla. RoKi avasi ottelun maalihanat ensimmäisessä erässä, kun itävaltalaispuolustaja Marco Zorec vei yllätysvalmiin sarjanousijan johtoon.

Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun toisessa erässä komealla ylivoimamaalilla. Tulokkaiden pistepörssin kolmonen Nico Friman ja taitava puolustaja Sebastian Moberg liikuttivat kiekon mallikkaasti kultakypärä Aleksi Järviselle, joka tälläsi suoraan syötöstä kauden kuudennella osumallaan lohipaidat tasoihin.

Vantaalaiset olivat lähempänä maalintekoa kolmannessa erässä. RoKi-vahti Niemi ja lohipaitojen tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko ottivat upeita torjuntoja tehden maalinteosta äärimmäisen hankalaa.

Perjantai-illan kiekkotrillerin ratkaisu nähtiin lopulta vaiherikkaalla jatkoajalla. Ensin lohipaitojen taiturimainen laituri Joel Lehtinen purjehti maalille, peliväline jäi maaliviivan tuntumaan. Hetkeä myöhemmin RoKin laitahyökkääjä, Kiekko-Vantaan junioreissa C – ja B-nuorten SM-sarjaa tahkonnut Jussi Pelto-Arvo räväytti läpiajosta vierasjoukkueelle voittomaalin. Kiekko-Vantaan oli siis tyytyminen yhteen pisteeseen.

Lohipaitojen kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen 11.marraskuuta vierasottelulla hallitsevaa Mestis-mestari Jukureita vastaan.

Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli