Raportti 28.10. Kiekko-Vantaa - Peliitat

28.10.2015

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa jäi ilman pisteitä – Larmi tilkitsi ovet

Kiekko-Vantaa joutui taipumaan kotikaukalossaan keskiviikkona, kun Heinolan Peliitat haki kolme pistettä vauhdikkaan kiekkoillan jälkeen maalein 1–2. Vierasjoukkueen sankarina toimi alkukauden 19-vuotias sensaatiovahti Emil Larmi.

Avauserä oli äärimmäisen kovatempoinen ja tasainen. Molemmilla joukkueilla oli muutama erinomainen maalipaikka, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Lassi Yrjölä ja Peliittojen tolppien välissä loistanut Larmi laittoivat parasta pöytään. Peliitat oli lähempänä maalintekoa, sillä kultakypärä Roope Elimäki laukoi kertaalleen kiekon tolppaan.

Kiekko-Vantaa taisteli hyvin ja käänsi peliä nopeasti. Lohipaitojen maalinteko oli kuitenkin kotiyleisön edessä tervanjuontia. Viime otteluiden tehotrio Aleksi Järvinen-Teemu Mielonen-Nico Friman pääsivät muutamaan otteeseen huippupaikoille, mutta tulikuuma Larmi toimi vierasjoukkueen viimeisenä lukkona.

Vantaalaisten riveissä debytoineet hyökkääjät Miro-Pekka Saarelainen ja Antton Mönkäre esiintyivät pirteästi. Varsinkin Kiekko-Vantaan oma kasvatti Saarelainen väläytteli kiekolisilla taidoillaan.

Peliittojen puolustaja Ville Väinölä vei viivakudilla vierasjoukkueen johtoon ylivoimapyörityksen päätteeksi. Kiekko-Vantaa tuli toisessa erässä tasoihin, kun laitahyökkääjä Jere Laine kihautti Pekka Niemimaan upeasta esityöstä kauden kuudennen täysosumansa.

Peliittojen ylivoima ei suotta ole Mestiksen tehokkainta. Heinolalaiset iskivät voittomaalin toisessa erässä simppelin ylivoimakuvion päätteeksi. Kaksi syöttöpistettä keränneet kultakypärä Elimäki ja kapteeni Ville-Matti Koponen tarjoilivat kiekon viivaan, josta tehopuolustaja Christian Silfver sivalsi loppulukemiksi 1–2.

Lohipaidoilla oli kolmannessa erässä puolen tusinaa paikka maalintekoon. Peliitat puolusti päätöserässä järkevästi johtoaan ja nappasi toisen päänahkansa Kiekko-Vantaasta. Isäntien paras maalipaikka tuli mainion ottelun pelanneelle keskushyökkääjälle Valtteri Heikkilälle, joka pääsi läpiajoon. Vasta 19-vuotias Larmi venytti kuitenkin varusteensa tielle.

Kiekko-Vantaa kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla sarjanousija RoKia vastaan. Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla tuttuun tyyliin kello 18.30.

Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli