Raportti: 24.10. LeKi - Kiekko-Vantaa

25.10.2015

Kiekko-Vantaalle harmittava tappio Lempäälässä

Kiekko-Vantaa taipui lauantaina Lempäälässä LeKin vieraana maalein 5–2. Illan sankariksi nousi maalinälkäinen LeKi-laituri Ville Meskanen, joka napautti kaksi osumaa lohipaitojen nuottaan.

Kiekko-Vantaan pelissä oli jälleen paljon hyviä asioita, mutta isännät raapivat voiton tehokkaamman viimeistelyn ansiosta. Lohipaitojen viikonloppu oli tuloksellisesti murheeellinen, sillä vantaalaiset jäivät ilman pisteitä perjantaina ja lauantaina.

Lohipaidat saivat erinomaisen startin otteluun ja Lempäälään matkustanut faniryhmä Ruutanat antoivat loistavan tuen vierasjoukkueelle. Hyvässä iskussa oleva Teemu Mielonen vei Kiekko-Vantaan johtoon ensimmäisessä erässä ylivoimalla Jere Laineen upeasta syötöstä.

LeKi iski avauserässä kuitenkin kolme maalia kuudessa minuutissa ja pelin juoni muuttui täysin. Sami Holappa lapioi maalin edestä tilanteeksi 1–1, Ilves-laina Ville Meskanen napautti tilanteeksi 2–1 ja tulevaisuuden nimi Manu Honkanen iski isäntien kolmannen osuman.

Toinen erä oli maaliton. Molemmilla joukkueilla oli omat saumansa maalintekoon, mutta LeKin maalissa Dominik Hrachovina ja lohipaitojen tolppien välissä Christian Heljanko pistivät parasta pöytään.

Kolmas erä alkoi vantaalaisten osalta pahimmalla mahdollisella tavalla. NHL:n ykköskierroksen varauksella Jesse Niinimäellä ja maailmanmestari Pasi Puistolalla vahvistunut LeKi iski ylivoimalla tilanteeksi jo 4–1, kun viime kaudella uran toisessa liigaottelussaan kolme maalia viimeistellyt Meskanen naulasi kiekon verkkoon.

Kiekko-Vantaa hallitsi päätöserää, kun taas LeKi puolusti johtoaan fiksusti ja tarkasti. Lohipaitojen viime otteluiden tehotrio Aleksi Järvinen-Teemu Mielonen-Nico Friman värkkäsi vierasjoukkueen toisen maalin. Kaksi syöttöpistettä kerännyt puolustaja Valtteri Parikka sekä Järvinen tarjoilivat ja loistavan laukauksen omaava Friman iski kauden neljännen täysosumansa venyttäen pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kaksi ottelua Trio Areenalla. Keskiviikkona vastaan asettuu Heinolan Peliitat ja perjantaina vieraaksi saapuu sarjanousija RoKi.