Raportti: 21.10. SaPKo - Kiekko-Vantaa

21.10.2015

Uusivirta ratkaisi maalintekokilpailun jatkoajalla

Kiekko-Vantaa palasi voittokantaan hakemalla kaksi pistettä jatkoajan jälkeen Savonlinnan Pallokerhon vieraana loppulukemin 5–6. Lohipaitojen sankariksi nousi jännittävässä 11 osuman kamppailun jatkoajalla ratkaissut puolustaja Lasse Uusivirta.

Kiekko-Vantaa sai vierasotteluun salama-alun. Lohipaitojen juonikas pelintekijä Teemu Mielonen iski kauden ensimmäisellä osumallaan vantaalaiset 0–1-johtoon. Hyvässä iskussa ollut Joel Lehtinen vei Kiekko-Vantaan 0–2-johtoon reilu minuutti myöhemmin.

Vierasjoukkueen tapaan erinomaisesti kauden aloittanut SaPKo tuli kuitenkin nopeasti tasoihin maalitykki Tomi Wileniuksen ja Jokereiden A-nuorissa viime kaudella pelanneen taitavan Viljami Wacklinin maaleilla.

Lohipaidat kuittasivat kuitenkin nopeasti tilanteeksi 2–3, kun upean ottelun pelannut laitahyökkääjä Aleksi Järvinen vei Kiekko-Vantaan jälleen johtoon ensimmäisessä erässä.

–Erittäin hyvä peli meiltä ja hieno voitto. Hyökkäystehokkuus lämmittää todella paljon, sillä sitä oltiin käyty paljon läpi. Menimme maalille suoraviivaisesti ja sitä kautta tulosta myös tuli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

SaPKo tasoitti heti toisen erän alussa kahden miehen ylivoimalla kultakypärä Janne Kumpulaisen laukauksella b-pisteen kaarelta syöttökuvion päätteeksi. Kiekko-Vantaan kultakypärä Jere Laine kilautti kertaalleen tolppaan toisessa erässä ja SaPKolla oli myös runsaasti maalipaikkoja.

Lohipaidat menivät jälleen johtoon, kun vieraiden tehoketjua johtanut kokenut keskushyökkääjä Pekka Niemimaa onnistui viime kauden seuraansa vastaan Mielosen tyylikkäästä esityöstä. Kissa-hiiri-leikki jatkui, sillä SaPKo-puolustaja Nikke Kettukangas napautti kiekon verkkoon ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 4–4.

–Tänään pysyimme 95-prosenttisesti pelisuunnitelmassa. Pieniä uinahduksia ja henkilökohtaisia virheitä sattui, josta vastustaja sitten teki kovalla prosentilla. Niistä emme kuitenkaan lannistuneet pätkääkään, Mälkiä pohti.

Kotijoukkue meni kolmannessa erässä ensimmäistä kertaa Savonlinnan maalijuhlissa johtoon. Puolustaja Miikka Huhtanen antoi kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi syötön Toni Henttoselle, joka naulasi tilanteeksi 5–4. Kiekko-Vantaa ei kauan tappioasemassa viihtynyt, kun puolustaja Nico Nurmikanta jakoi upean syötön hyökkäyspään siniviivalta taikuri Joel Lehtiselle, joka harhautteli ottelun jälleen tasoihin.

–Vaikka vastustaja meni siinä kolmannessa erässä johtoon, niin usko säilyi jokaisella siihen omaan tekemiseen. Tämä oli erittäin hyvävauhtinen kiekkokamppailu ja varmasti yleisökin viihtyi, Mälkiä sanoi.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoerässä. Kiekko-Vantaa katkaisi SaPKon neljän ottelun mittaisen voittoputken, kun Aleksi Järvinen löysi maalin eteen hiipineen Lasse Uusivirran, joka löi loppulukemiksi 5–6.

Kiekko-Vantaan pelaajista Joel Lehtinen (2+1) ja Aleksi Järvinen (1+2) viettivät kolmen pisteen iltaa. Keskushyökkääjät Teemu Mielonen ja Pekka Niemimaa merkkauttivat tehot 1+1. Puolustajat Jimi Kuronen ja Nico Nurmikanta sekä liukasliikkeinen laitahyökkääjä Nico Friman keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen. Lohipaitojen maalilla Christian Heljanko nappasi 31 torjuntaa ja otti kauden kolmannen voittonsa yhtä monessa ottelussa.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun sarjakärki Kajaanin Hokki saapuu vieraaksi Trio Areenalle. Kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina vierasottelulla Lempäälän Kisaa vastaan.

Voittomaalin jatkoajalla iskenyt Lasse Uusivirta.