Raportti: 11.11. Jukurit - Kiekko-Vantaa

11.11.2015

Jukureiden tähtiosasto tehoili Kiekko-Vantaan nurin

Kiekko-Vantaa ei saanut haluamaansa tulosta maajoukkuetauon jälkeen, vaan jäi keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestari Jukureiden jyrän alle maalein 7–2.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti ja pystyi luomaan maalipaikkoja. Teemu Mielosen johtama kentällinen värkkäsi muutaman erinomaisen hyökkäyksen Jukureiden päätyyn ja Valtteri Heikkilä pääsi kokeilemaan Mika Norjan torjuntavirettä lähietäisyydeltä.

Isännät saivat kuitenkin avauserässä ottelun kannalta tärkeän avausmaalin. Viime keväänä Suomen kiekkohistorian pisimmän ottelun välieräsarjassa Hokkia vastaan ratkaissut Joonas Kalliola riisti kiekon hyökkäysalueella ja pääsi hieman onnekkaasti etenemään maalin edustalta maalintekoon.

Jukurit sai avauserän lopussa kahdessa minuutissa kaksi maalia lohipaitojen puolustuksen nukahtaessa hetkeksi. Viime kaudella Mestiksen pistepörssin kakkonen Oula Palve ohjasi puolustaja Jarno Pavenin syötöstä kotijoukkueen toisen maalin. Jukureiden kapteeni Marko Kauppinen laukoi viivalta tilanteeksi jo 3–0 pyörityksen päätteeksi.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä herätteli suojattejaan vaihtamalla tolppien väliin ensimmäisen ottelunsa lohipaitojen maalilla torjuneen Santeri Lipiäisen. Toinen erä oli erittäin tasaista vääntöä. Pistejahdin kannalta seuraavan maalin onnistui kuitenkin tekemään Jukurit. Lohipaitojen puolustaja Juuso Salmi vapautui juuri jäähyaitiosta, kun sarvipäiden Jaakko Turtiainen laukoi tarkalla rannekudilla kiekon takakulmaan.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanansa toisessa erässä. Kapteeni Toni Leinonen pelasi kiekon viivaan, josta HIFK-laina Salmi toimitti pelivälineen maalille. Mestis-debyytissään TUTOa vastaan sarja-avauksessa tehot 1+1 iskenyt keskushyökkääjä Panu Mieho ohjasi ilmasta tilanteeksi 4–1.

Kolmannessa erässä huippukuntoinen Jukurit iski maaleja kovalla prosentilla ja lohipaitojen selkäranka katkesi lopullisesti. Viime kaudella Mestiksen puolustajien pistepörssin kakkonen Teemu Suhonen laukoi viivalta lämärillä tilanteeksi 5–1 ja jatkoi samalla pisteputkeaan seitsemän ottelun mittaiseksi.

Isäntien kultakypärä Joonas Sammalmaa tinttasi ylivoimalla suoraan taitavan Teemu Turusen näyttävästä poikkisyötöstä puolustavan mestarin kuudennen osuman. Yllätyksellisistä kiekollisista ratkaisuistaan tunnettu tulevaisuuden lupaus Turunen harhautteli hetkeä myöhemmin Jukureille jo seitsemännen maalin.

Lohipaitojen hyökkääjä Janne Juutinen ja Jukureiden Joonas Kalliola tiputtivat ottelun lopussa hanskat ja ottivat miehestä mittaa. Molemmat pelaajat passitettiin suihkun puolelle rauhoittumaan.

Kiekko-Vantaa onnistui vielä lopussa maalinteossa ylivoimalla. Loistavia kiekollisia suorituksia koko illan esittänyt Joel Lehtinen tarjoili komean esityön ja Nico Friman viimeisteli loppulukemiksi 7–2. Jukurit jatkoi näin ollen hurjaa pisteputkeaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsinyt Kiekko-Vantaa lähtee kääntämään kurssiaan lauantaina. Silloin Trio Areenalla vastaan asettuu sarjanousija Jokipojat. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa kello 17.00.

Juutinen herätti joukkueen vielä lopussa kavennusmaalin tekoon.