Raportti: 10.10. Kiekko-Vantaa - LeKi

10.10.2015

Kiekko-Vantaan kotiputki sai jatkoa

Erinomaisesti kauden aloittanut Kiekko-Vantaa nappasi jo neljännen peräkkäisen kotivoittonsa, kun lauantaina Trio Areenalla kaatui Lempäälän Kisa. Lohipaidat marssivat voittoon Aleksi Järvisen ja Nico Frimanin komeilla osumilla maalein 2–0. Vantaalaisten maalilla kotidebyyttinsä tehnyt 18-vuotias Christian Heljanko pelasi uran ensimmäisen nollapelin aikuisten tasolla.

Kiekko-Vantaa ratkaisi ottelun jo avauserässä ja pelasi loistavan kamppailun. Lohipaitojen huikea kolmosketju nousi ratkaisevaan rooliin LeKiä vastaan. Viime kaudella 16 osumaa iskenyt maalitykki Aleksi Järvinen täräytti keskushyökkääjä Teemu Mielosen loistavasta esityöstä kotijoukkueen 1–0-johtoon ensimmäisen erän alussa.

Kiekko-Vantaa iski toisen maalinsa avauserän 13.peliminuutilla. Liukasliikkeinen laitahyökkääjä Nico Friman napautti ranteella kiekon upeasti verkon perukoille kauden toisessa ottelussaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua mielin määrin ja joukkueella oli saumat iskeä rumemmatkin lukemat taululle. Loistavan alkukautta pelaava Julius Rantaeskola oli todella lähellä maalintekoa ja taiturimainen laituri Joel Lehtinen pääsi kokeilemaan maalintekoa rankkaristakin.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta todella hyvää puolustamista ja tasapainoista suorittamista. LeKin nimimiehet eivät juurikaan maalipaikoille päässeet ja loput hoisi upean ottelun pelannut HIFK-laina Heljanko, joka pysäytti yhteensä 19 kiekkoa.

Kauden kuudennen voittonsa ottaneen Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikolla kolmella ottelulla. Keskiviikkona lohipaidat matkustavat Turkuun tahmeasti kautensa aloittaneen TUTOn vieraaksi. Perjantaina vantaalaiset kohtaavat Jyväskylässä JYP-Akatemian. Lauantaina Trio Areenalla on puolestaan vastassa toistamiseen LeKi.

Teksti: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli

Christian Heljanko haastattelussa pelin jälkeen:

Kooste ottelusta: (Teknisistä ongelmista johtuen koosteesta puuttuu ottelun avausmaali)