Kiekko-Vantaa | Mestis

Rantaeskola palaa kokoonpanoon: Innolla odotan

11.12.2015

Simo Mälkiä ennakoi lauantain Kiekko-Vantaa - SaPKo kamppailua:

Kiekko-Vantaa pelaa lauantaina toiseksi viimeisen kotiottelunsa ennen joulutaukoa. Lohipaidat saavat vieraakseen ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraakseen perinteikkään Mestis-seuran Savonlinnan Pallokerhon. Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa porskuttaville joukkueille jaossa ovat äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

Viidentenä sarjassa majaileva Kiekko-Vantaa on pelannut vahvasti läpi kauden kotikaukalossaan. Lohipaidat ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja se on voittanut kolme edellistä otteluaan Trio Areenalla ja kerännyt viidestä edellisestä kotiottelustaan pisteitä. 

Kiekko-Vantaa lähtee lauantai-illan kiihkeään kamppailuun kuitenkin tappio allaan. Vantaalaiset kokivat hurjan taistelun jälkeen keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Jukureiden vieraana niukan tappion maalein 4–3. Lohipaitojen ykköskentällinen oli Mikkelissä kovassa iskussa, sillä kapteeni Toni Leinonen keräsi tehot 0+3, keskushyökkääjä Pekka Niemimaa saalisti juhlaottelussaan tehot 1+2 ja ketjun kolmas lenkki Jere Laine viimeisteli yhden kauden tyylikkäimmistä maaleista. 

Kiekko-Vantaa saa lauantain SaPKo-kamppailuun sairaslistalta takaisin kokoonpanoon taitavan pelintekijän Panu Miehon ja alkukauden komeetan Julius Rantaeskolan. Tällä kaudella 15 ottelussa tehot 5+3 nakuttanut Rantaeskola odottaa vesi kielellä tulevaa taistoa.

–SaPKo kovana kärkipään joukkueena vielä vastassa, joten innolla odotan kamppailua. Olemme hyvässä vireessä: peliesitykset ovat olleet viime aikoina hyviä ja tunnelma joukkueessa on erimomainen, sairastumisen vuoksi Jukurit-mittelöstä sivussa ollut Rantaeskola kertoo. 

Työteliäs, luisteluvoimainen ja taitava Rantaeskola on muodostanut yhden sarjan parhaimmista energiakentällisistä yhdessä keskushyökkääjä Valtteri Heikkilän ja Janne Öfverströmin kanssa. Kovan työnteon ohella hyökkäystrio on saanut onnistumisia hyvällä tahdilla myös hyökkäyspäässä. 

–Hyvää tekemistä on ollut koko ajan, mutta kyllä tässä pitää vielä nostaa tasoa seuraavalle levelille. Vaikka onnistumisia onkin tullut mukavasti, niin siihen ei saa tyytyä. Pitää jatkaa kovaa työntekoa ja koko ajan suunnun täytyy olla ylöspäin, Rantaeskola sanoo.

Perjantaina kotonaan sarjakakkosta Kajaanin Hokkia vastaan pelaava SaPKo on ollut yksi syyskauden suurimmista onnistujista. Toiseksi eniten maaleja tehneet pässipaidat löytyvät sarjataulukosta neljänneltä sijalta. Kiekko-Vantaa on vain kolme pistettä savonlinnalaisia perässä. 

SaPKo on ollut vahva tällä kaudella nimenomaan vieraissa. Pässipaidat ovat sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue, ja se on jäänyt ainoastaan kaksi kertaa kokonaan ilman pisteitä vieraskaukalossa. 

SaPKolta löytyy vantaalaisten tapaan neljä tuloksentekoon kykenevää kentällistä. Savonlinnalaisten suurimmat tähdet ovat kultakypärä Janne Kumpulainen, sarjan parhaimpien puolustajien joukkoon lukeutuva Kai Lehtinen, liukasliikkeinen laituri Samu Markkula ja jo 11 maalia paukuttanut hyökkääjä Tomi Wilenius.

–SaPKolta löytyy vaarallien hyökkäyskalusto, mutta on siellä myös erittäin hyviä puolustajiakin. Kokonaisuutena todella hyvä nippu vastassa ja vauhdikas ottelu on varmasti tulossa. Alusta asti täytyy olla hereillä ja pitää pystyä ottamaan ote pelistä, sitä kautta tuloskin on sitten hyvä, Rantaeskola pohtii.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä viilauksia. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa upeasti läpi kauden esiintynyt tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko. Rantaeskola palaa tuttuun kentälliseen Heikkilän ja Öfverströmin rinnalle. Mieho ottaa puolestaan oman paikkansa sentteriosastolla. 

Kiekko-Vantaalta sivussa loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi ovat puolustajat Sebastian Moberg ja Valtteri Parikka sekä hyökkääjät Teemu Mielonen ja Moses Mustonen. Mestiksen tulokkauden pistepörssiä johtava Nico Friman siirtyi Espoo Bluesin liigamiehistön mukaan kuukauden mittaisella lainasopimuksella. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lohipaidat hakivat 21.lokakuuta jatkoaikavoiton SaPKon vieraana maalein 5–6 Teemu Mielosen, Aleksi Järvisen, Pekka Niemimaan, Lasse Uusivirran ja kaksi kertaa onnistuneen Joel Lehtisen osumilla.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon kauden toinen keskinäinen kamppailu starttaa Tikkurilan Trio Areenalla klo 17. 


Julius Rantaeskola palaa lohipaitojen kokoonpanoon lauantaina. Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano:


 

Mestis