Kiekko-Vantaa | Mestis

Raitanen: Näin vältämme bussijalat

27.11.2015

Päävalmentaja Simo Mälkiä kommentoi lauantaista ottelua:

Kiekko-Vantaa palaa viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun lohipaidat matkustavat toista kertaa tällä kaudella sarjanousija Kokkolan Hermeksen vieraaksi.

Kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa viime viikolla upeasti kolmeksi peräkkäiseksi voitoksi kääntänyt Kiekko-Vantaa matkustaa Kokkolaan jo perjantaina. 

–Hyvillä mielin lähdetään hakemaan pisteitä Kokkolasta. Lähdemme jo perjantaina liikenteeseen, jotta vältämme dösäjalat. Pääsemme harjoittelemaan aamulla Kokkolassa ja olemme varmasti valmiita pelaamaan, Kiekko-Vantaan puolustaja Lassi Raitanen kertoo. 

Mestiksessä neljäntenä majailevan Kiekko-Vantaan viime viikko oli erinomainen, sillä lohipaidat nappasivat kolme voittoa ja keräsivät yhteensä yhdeksän pistettä. Nyt joukkue on saanut ladata akkuja ja harjoitella laadukkaasti koko viikon. 

Vantaalaisilla on kasassa neljä tasapainoista kentällistä, jotka pystyvät tekemään tulosta. Mallivahtipelaaminen on toiminut läpi kauden ja puolustuspelaaminen on ollut niin ikään hyvällä tasolla. Viime aikoina kovinta jälkeä kaukalossa ovat tehneet taitavan pelintekijän Panu Miehon ja läpimurtokauttaan pelaavan Valtteri Heikkilän johtamat kentälliset. 

Syyskuun Mestis-tulokkaaksi valittu 21-vuotias puolustaja Lassi Raitanen pelaa loistavaa kautta. Porvoon Huntersin kasvatti on nakuttanut 11 ottelussa tehot 1+4. Hyvin liikkuvalla kiekollisella puolustajalla on myös tärkeä rooli lohipaitojen ylivoimassa. Tulokkaiden puolustajien pistepörssissä neljäntenä oleva Raitanen on osoittanut pystyvänsä pelaamaan omilla vahvuuksillaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

–Hyvin on oma kausi lähtenyt liikkeelle ja joukkueellakin on mennyt hyvin. Tietyllä tapaa tässä on kasvettu aikuiseksi: nyt pelaan enemmän puolustuspään kautta ja kaikki mitä hyökkäyspäässä saan aikaan on sitten plussaa, Raitanen sanoo.

Hermes on puolestaan sarjassa kahdeksantena ennen perjantain Mestis-kierrosta. Kokkolalaiset lähtevät lohipaitojen tapaan hieman samanlaisista lähtökohdista lauantain kiekkojännäriin. Hermes katkaisi viime viikolla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. Keskiviikkona se otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla kotonaan Peliitat maalein 3–2. 

Hermekseltä löytyy tulivoimainen hyökkäysosasto. Viime kauden Suomi-sarjan pistepörssin voittanut Ville Rajala, kultakypärää kantava luisteluvoimainen laituri Janne Kivilahti, taitava Jesse Juntheikki ja Kiekko-Vantaassa vielä toissa kaudella loistanut Sport-laina Aleksi Rekonen ovat kantaneet vastuuta pisteiden tekemisestä.

Hermeksen maalilla Slovakian alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle MM-pronssia torjunut ja kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Denis Godla on osoittautunut laadukkaaksi hankinnaksi. 

Kiekko-Vantaa kävi hakemassa kolme pistettä Hermeksen vieraana 23.syyskuuta loppulukemin 2–6. Lohipaidoista tuossa kamppailussa maalinteossa onnistuivat kapteeni Toni Leinonen, Joel Lehtinen, Aleksi Järvinen, Janne Öfverström, Pekka Niemimaa ja Julius Rantaeskola.

–Hermes tykkää paljon hyökätä ja pitää kiekkoa. Viimeksi saimme sieltä hienon voiton, kun puolustimme hyvin ja iskimme vastaan tehokkaasti. Heidän heikkoutensa on puolustaminen ja siihen pitää iskeä, Raitanen tietää.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Sairastumisen vuoksi lauantaina sivussa ollut puolustaja Nico Nurmikanta ja laitahyökkääjä Moses Mustonen palaavat kokoonpanoon. Loukkaantumisten tai sairastumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Janne Öfverström, Janne Juutinen ja Ville Heikkinen. Sen sijaan puolustaja Arttu Savaloja sekä hyökkääjät Simo Konttinen ja Teemu Väisänen ovat Kiekko-Vantaan A-nuorten mukana. 

Kiekko-Vantaan maalissa jatkaa upeasti tällä kaudella pelannut Jani Kautto. HIFK:n lainapelaajista lohipaidan pukevat päälleen puolustaja Sebastian Moberg, hyökkääjät Panu Mieho ja Henri Tamminen

Kiekko-Vantaan ja Hermeksen kauden toinen keskinäinen kamppailu starttaa Kokkolan jäähallissa lauantaina klo 17.00. 

Kiekko-Vantaan Mestis-TV selostaja Mikko Mannonen ennakoi ottelua videolla:

Kokoonpano:

Mestis