Öfverström ratkaisi jännitysnäytelmän

18.12.2015

Kiekko-Vantaa nappasi täyden pistepotin perjantai-illan trilleristä kotiyleisön edessä LeKistä maalein 2–1. Tasaisen ja vauhdikkaan kamppailun sankariksi nousi 45 sekuntia ennen päätössummeria voittomaalin ylivoimalla iskenyt voimalaituri Janne Öfverström.

–Vaikea peli. Tasainen vääntö, eikä kummallakaan ollut hirveästi paikkoja. Kummallakin joukkueelta tarkkaa puolustuspelaamista. Hyvä, että saimme kaivettua voiton viimeisestä ottelusta ennen joulutaukoa. Hieno voitto ja tärkeät pisteet, kauden viidennellä osumalla ottelun ratkaissut Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Janne Öfverström kertoi.

Kiekko-Vantaa pelasi ehjän ja kypsän kamppailun. Tolppien välissä 17 kertaa kiekon pysäyttänyt Jani Kautto oli yksi voiton takuumiehistä. Lohipaitojen viikko oli täydellinen, sillä kahdesta ottelusta tuloksena oli täydet kuusi pistettä.

–Todella hyvä viikko. Vaikea vierasottelu Keuruulla ja saimme kaivettua siitä hienon taisteluvoiton. Tänään arvokkaat pisteet ennen taukoa, Öfverström summasi.

Avauserässä ei maaleja nähty, mutta isännillä oli paremmat maalipaikat. Puolustaja Lasse Uusivirta kilautti kiekon kertaalleen ylärimaan ja keskushyökkääjä Valtteri Heikkilä pääsi läpiajoon alivoimalla Aleksi Järvisen upean oivalluksen jälkeen.

Kolmen ottelun voittoputkessa Vantaalle saapunut LeKi siirtyi toisessa erässä johtoon Miiko Hintzin osumalla. Tätä ennen lohipaitojen maalilla Kautto oli pitänyt maalinsa puhtaana 104 minuuttia ja 53 sekuntia putkeen.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun viisi minuuttia myöhemmin. Pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi kasvattanut Joel Lehtinen ja juonikas pelintekijä Panu Mieho pelasivat kiekon viivaan, josta puolustaja Sebastian Moberg tykitti komeasti uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

LeKi pääsi pelaamaan ottelussa useasti ylivoimalla, mutta tuhri omat saumansa Kiekko-Vantaan pelatessa vakuuttavaa alivoimapeliä läpi illan. Lohipaidat onnistuivat kolmannessa erässä neljännellä ylivoimallaan iskemään jännitysnäytelmälle ratkaisun. Taitava Mieho pelasi kiekon oikealta pointilta maalille, josta Öfverström puttasi limpun sisään.

–Maalintekeminen on aina hienoa. Itse en ole hirveästi maaleja urallani tehnyt. En tiennyt siinä yhtään paljon on aikaa jäljellä. Panun laukaus taisi siinä vähän epäonnistua ja kiekko tuli suoraan lapaan ja siitä sain sitten vedettyä sisään. Hieno fiilis ja tärkeä maali, Öfverström kuvaili.

Joulutauolle sijalta viisi lähtevä Kiekko-Vantaa palaa tositoimiin 29.joulukuuta. Silloin lohipaidat matkustavat Lempäälään LeKin vieraaksi.

Kooste ottelusta:

Uran ensimmäisen Mestis-maalinsa iskenyt Sebastian Moberg haastattelussa pelin jälkeen: