Kiekko-Vantaa | Mestis

Mustonen ja Roihu sopimuksiin

21.08.2015

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen laitahyökkääjä Moses Mustosen, 24, kanssa. Uutena pelaajana Vantaalle saapuu vuoden sopimuspaperiin nimensä rustannut puolustaja Henry Roihu, 21.

Mustoselle jatkaminen lohipaidassa oli helppo päätös. 

-Alusta asti Kiekko-Vantaassa jatkaminen oli ykkösvaihtoehto. Täällä on hyvä tekemisen meininki ja puitteet ovat kunnossa. Innolla odotan, että kiekko tippuu jäähän, Mustonen valottaa.

Suoraviivainen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan paidassa 26 ottelua tehoilla 3+3. Kausi oli napakan laukauksen omaavalle HJK-kasvatille varsin rikkonainen.

-Viime kausi oli repaleinen. Siinä oli kaksi isoa loukkaantumista, enkä päässyt oikein kunnolla rytmiin, Mustonen muistelee.

Mustonen on pelannut Mestiksessä yhteensä 138 ottelua LeKin, Peliittojen ja Kiekko-Vantaan pelipaidassa. 

Kaksi B-nuorten SM-pronssia Bluesissa aikoinaan voittanut laitahyökkääjä on jo läpimurtonsa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tehnyt. Mustonen haluaa auttaa ensi kaudella joukkuetta menestymään ja pelata ehjän sesongin.

-Haluan pysyä kunnossa, pelata hyvin ja auttaa joukkuetta menestymään. Sitä kautta tehopisteitäkin sitten tulee. Joka ilta täytyy pystyä pelaamaan korkealla tasolla, eikä notkahduksia saa tulla, Mustonen kertoo.


Moses Mustonen aloittaa toisen kautensa Kiekko-Vantaan riveissä. Kuva: Janne Tikkaoja

Viime kaudella KeuPa HT:ssa 44 ottelussa tehot 3+2 nakuttanut Roihu odottaa innolla aikaansa lohipaidassa.
 

-Todella hyvät ja odottavaiset fiilikset. Kuulin paljon hyvää Kiekko-Vantaasta Sami Mikkoselta ja Valtteri Heikkilältä. Päätös tulla Vantaalle, oli aika helppo. Täällä on hyvä valmennus ja hyvä joukkue, viime kaudella KeuPa HT:ssa 44 ottelussa tehot 3+2 iskenyt puolustaja sanoo.

Järvenpään Haukkojen kasvatti liittyi Kiekko-Vantaan harjoitusvahvuuteen jo ennen juhannusta. Liukkaasti liikkuvalle puolustajalle lohipaita ei ole täysin vieras peliasu, sillä Roihu edusti seuraa C-nuorten SM-sarjassa kaudella 2009-10. 

Roihu on pelannut harjoitusotteluissa, niin ikään järvenpääläislähtöisen Valtteri Parikan pakkiparina.

-Vallun kanssa on pelattu paljon yhdessä. Olisihan se kivaa pelata pakkiparina, kun kausi alkaa, A-nuorten SM-kultaa keväällä 2013 HPK:ssa voittanut Roihu toteaa. 


Henry Roihu debytoi lohipaitojen edustusjoukkueessa harjoitusottelussa KJT:ta vastaan. Kuva: Toni Jaconelli
 

Mestis