Kiekko-Vantaa | Mestis

Moberg: Hyväjalkainen joukkue vastassa

03.12.2015

OTTELUENNAKKO:

Päävalmentaja Mälkiän kommentit päivää ennen Jokipojat-ottelua:

Kiekko-Vantaa palaa Trio Areenalle kolmen peräkkäisen vierasottelun jälkeen perjantaina, kun vahvasti kotikaukalossa tällä kaudella pelanneet lohipaidat saavat vieraakseen sarjanousija Jokipojat. 

Vantaalaiset palasivat keskiviikkona voittojen tielle haettuaan komean jatkoaikavoiton Peliittojen vieraana maalein 3–4. Lohipaitojen maaleista vastasivat Heinolassa Janne Öfverström,Jere Laine, Nico Nurmikanta ja ratkaisuosuman hassutellut Jimi Kuronen. Tolppien välissä 18-vuotias tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko pelasi loistavan ottelun ja pysäytti 36 kiekkoa. 

Kiekko-Vantaa on kääntänyt kurssinsa vaikean jakson jälkeen. Lohipaidat ovat ollee viime aikoina vahvassa vireessä, sillä viidestä edellisestä ottelustaan Vantaan kiekkoylpeys on poistunut voittajana neljä kertaa. Kotikaukalossa joukkue on esiintynyt vahvasti: 11 kotiottelusta on keräyttynä kuusi voittoa ja neljästä edellisestä kotiottelusta Kiekko-Vantaa on saanut pisteitä.

Tikkurilan kiihkeässä perjantai-illassa sarjassa viidentenä majailevan Kiekko-Vantaan haaste kovenee, sillä Jokipojat ovat voittaneet 11 peräkkäistä vierasotteluuaan. Eikä joensuulaiset ole tällä kaudella vielä kertaakaan jäänyt ilman pisteitä vieraissa. Kolmantena majaileva Jokipojat haki kolme viikkoa takaperin Trio Areenalta lohipaitojen vieraana jatkoaikavoiton maalein 3–4. Lohipaitojen puolustaja Sebastian Moberg odottaa innolla tulevaa kamppailua.

–Hyvillä mielin lähdetään taistelemaan pisteistä. Kova peli on tulossa: hyväjalkainen joukkue on vastassa ja uskon, että tulossa on aika fyysinen taistelu. Meidän pitää olla valmiita pelaamaan heti alusta saakka, Moberg kertoo.

Kiekko-Vantaa on kääntänyt kurssinsa hieman vaikeamman jakson jälkeen. Lohipaidat ovat nyt vahvassa vireessä, sillä viidestä edellisestä ottelustaan Simo Mälkiän luotsaama ryhmä on voittanut neljä. Kotikaukalossa Vantaan kiekkoylpeys on esiinytnyt erinomaisesti: 11 kotiottelustaan lohinutut ovat voittaneet kuusi ja keränneet neljästä edellisestä pelistään Tikkurilassa pisteitä. 

–Meillä oli siinä yksi vaikeampi jakso, mutta olemme kääntäneet sen positiiviseksi ja otettu siitä opiksi. Joukkueessa on hyvä meininki päällä ja keskiviikkona hyvä voitto vieraissa alla. Siitä lähdetään jatkamaan, Moberg sanoo.

Jokipojat on ollut Kiekko-Vantaalle historian saatossa äärimmäisen vaikea vastustaja. Lohipaidat ovat nimittäin voittaneet joensuulaiset kotikaukalossaan viimeksi 8.joulukuuta 2012 ja viimeksi täysi pistepotti on jäänyt Vantaalle reilu seitsemän vuotta sitten. 

–Ei tuollaisia asioita pidä lähteä miettimään. Me lähdemme pelaamaan omaa peliä ja tekemään niska limassa töitä. Sitä kautta tulos on varmasti hyvä, A-nuorten SM-kultaa Bluesissa keväällä 2014 voittanut Moberg kertoo.

Toista kauttaan Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen takalinjoilla luutiva Sebastian Moberg on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista puolustajista Suomessa. Kiekollisesti taitava Moberg on iskenyt tällä kaudella lohipaidassa 20 ottelussa tehot 0+6. HIFK:n 19-vuotias sopimuspelaaja metsästää vielä uransa ensimmäistä Mestis-maaliaan.

–Pyrin paljon pelaamaan kiekolla ja tekemään järkeviä ratkaisuja. Ihan en ole omiin otteisiin viime aikoina ollut tyytyväinen. Paljon on petrattavaa vielä, mutta pelaan joukkueelle ja sitä kautta omatkin suoritukset paranevat varmasti, kaksi liigaotteluakin tällä kaudella pelannut Moberg pohtii.

Loistavan syöttövalikoiman omaava puolustaja avaa peliä tyylikkäästi ja on myös erinomainen ylivoimapelaaja. Moberg on muodostanut luotettavan pakkiparin kokeneen Lasse Uusivirran kanssa.

–Hyvä kemia on löytyny ja yhteispeli on mennyt koko ajan eteenpäin. Lasse on vähän isompi, pystyy puolustamaan sitäkin kautta hyvin ja on myös taitava kiekon kanssa, Moberg kuvailee. 

Paluun vuoden tauon jälkeen Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle tehnyt Jokipojat on yllättänyt kaikki. Joukkue on pelannut läpi kauden vahvasti ja tasaisen hyvin. Keskiviikkona ärjypaidat hakivat jatkoaikavoiton SaPKon vieraana maalein 2–3 ja jatkoivat voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi.

Jokipojilta löytyy tuhoisaa jälkeä tehnyt ykkösketju, jonka kapellimestarina toimii Mestiksen pistepörssin kolmonen Samu Pitkänen. Viime kaudella Kiekko-Vantaatakin edustanut järvenpääläislähtöinen laitahyökkääjä Janne Väyrynen on tehnyt tällä kaudella jo 12 maalia ja on maalipörssissä toisena. 

–Jokipojat on todella hyvä ja työteliäs joukkue. He tekevät paljon hommia molempiin suuntiin ja pelaavat suoraviivaisesti kohti maalia, Moberg kertoo.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. HIFK-lainoista lohipaidan päälleen pukevat Mobergin lisäksi hyökkääjät Henri Tamminen ja Mestiksen tulokkaiden pistepörssin kuudetta sijaa hallussaan pitävä Panu Mieho. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat keskushyökkääjä Teemu Mielonen ja puolustaja Valtteri Parikka. Maalivahti Jani Kautto on sen sijaan Jokereiden mukana vieraskiertueella Venäjällä.

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien kauden toinen keskinäinen kamppailu starttaa Trio Areenalla klo 18.30. Koe Tikkurilan perjantai-illan huuma ja tule kannustamaan lohipaidat kolmanteen peräkkäiseen kotivoittoon!


Edellisessä kohtaamisessa Janne Öfverström iski tasoitusosuman Jokipoikien verkkoon ajassa 58:42. Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 4.12. klo 15:00)

Mestis