Lehtinen veivasi voittomaalin LeKin vieraana

29.12.2015

Joel Lehtisen kommentit voittomaalista:

Kiekko-Vantaa nappasi vuoden viimeisessä ottelussa kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se haki upean jatkoaikavoiton ja arvokkaat kaksi pistettä LeKin vieraana loppulukemin 4–5. Jatkoajalle venyneen ottelun sankariksi nousi taidokkaan yksilösuorituksen päätteeksi voittomaalin taituroinut Joel Lehtinen.

Joulutauolta palanneet Kiekko-Vantaa sekä LeKi esittivät vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailuun. Lohipaidat olivat selvästi aktiivisempi joukkue läpi ottelun, mutta isännät roikkuivat pelissä mukana pitkään ja veivät jännitysnäytelmäksi muodostuneen mittelön jatkoerään vain 27 sekuntia ennen päätössummeria.

LeKi avasi maalihanat ottelun avauserän seitsemännellä peliminuutilla, kun puolustaja Jimi Santala laukoi viivalta kiekon verkkoon. Lohipaitojen maalilla aloittanut tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken. Vierasjoukkueen tolppien väliin luisteli tämän jälkeen 29 kiekkoa pysäyttänyt Jani Kautto.

Kiekko-Vantaa kuittasi nopeasti, kun vain 15 sekuntia isäntien avausmaalin jälkeen Jere Laine nousi oikeaa laitaa pitkin ja laukoi tarkalla rannekudilla pelin tasoihin.

Lohipaidat tulivat lujaa toiseen erään ja loivat runsaasti maalipaikkoja. Vain LeKi-maalivahti Nico Vikstenin hyvät torjunnat ja lohipaitojen tehottomuus ratkaisevissa paikoissa pitivät lukemat tasaisina.

Kiekko-Vantaa sai reilut kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua ansaitun johtomaalin. Hurjassa iskussa oleva juonikas laitahyökkääjä Joel Lehtinen nousi hyökkäysalueelle ja tälläsi kovalla lyöntilaukauksella tilanteeksi 1–2 kasvattaen pisteputkensa samalla jo neljän ottelun mittaiseksi.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja tarjosi yleisölle peräti viisi maalia. Varsinaisen kissa-hiiri leikin käynnisti LeKin kultakypärä Jimi Santala, joka lapioi illan toisen osumansa ylivoimalla maalin edustalta.

Kiekko-Vantaa siirtyi takaisin johtoon vain 20 sekuntia LeKin ylivoimaosuman jälkeen. Teemu Väisänen ajoi oikealta laidalta vauhdilla sisään ja laukoi terävästi Vikstenin patjoihin, josta kiekko kimposi kuin tarjottimelle alkukauden komeetalle Julius Rantaeskolalle. Työteliäs ja taitava laitahyökkääjä sai lyödä kauden kuudennen osumansa tyhjään rysään.

Rantaeskolan maalista ehti kulua vain minuutti ja seitsemän sekuntia, kun LeKin laitahyökkääjä Sami Holappa tasoitti ottelun röyhkeällä vanhanaikaisella. Hyökkäyksiä kohti isäntien maalia hurjalla tahdilla vyöryttäneet lohipaidat siirtyivät 4–3-johtoon vain vajaa kolme minuuttia ennen loppua puolustaja Sebastian Mobergin tarkalla viivakudilla.

Tahmean alkukauden jälkeen kurssinsa kääntänyt LeKi ei antanut periksi vaan rimpuili sitkeästi mukana. Mäyräpaidat onnistuivat tasoittamaan ottelun vain 27 sekuntia ennen loppuvihellystä ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Tappara-laina Jonatan Tanus pelasi kiekon luukulle ja puolustaja Markus Västilä viimeisteli maalinedustaruuhkasta tilanteeksi 4–4.

Kiekko-Vantaalla oli jatkoajalla useita hyviä paikkoja ja lohipaidat pääsivät kokeilemaan myös ylivoimalla ratkaisuosuman tekemistä, mutta tuloksetta. Lopulta esiin astui lohipaitojen taikuri Joel Lehtinen, joka harhautteli näyttävästi maailmanmestari Pasi Puistolan kahville ja viimeisteli tyylikkäästi voittomaalin.

Kiekko-Vantaalle voitto oli kolmas peräkkäinen ja lohipaitojen pisteputki kasvoi näin ollen neljän ottelun mittaiseksi. Kahden pisteen ansiosta vantaalaiset nousivat sarjataulukossa neljänneksi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu uudenvuoden jälkeen sunnuntaina 3.tammikuuta Trio Areenalla. Silloin vastaan asettuu hurjassa iskussa oleva sarjakärki Mikkelin Jukurit.