Kiekko-Vantaa | Mestis

Kuronen valmis LeKi-otteluun: Ladataan kaikki peliin

17.12.2015

Päävalmentaja Mälkiän kommentit torstain harjoitusten jälkeen:

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen hyvin ansaittua joulutaukoa perjantaina Trio Areenalla. Lohipaitojen vieraaksi saapuu pudotuspelipaikasta kiihkeästi kamppaileva Lempäälän Kisa. Odotettavissa on jälleen tunteita ja tuoksuja, kun kaksi äärimmäisen taitavaa joukkeutta ottaa yhteen. 

–Viimeinen puristus ennen taukoa, joten ladataan kaikki peliin. Vieläpä LeKi vastassa, joten varmasti hieno perjantai-ilta on tulossa, Kiekko-Vantaan luottopuolustaja Jimi Kuronen kertoo. 

Kiekko-Vantaa lähtee vuoden viimeiseen kotiotteluunsa hyvistä asetelmista. Viidentenä majailevat lohipaidat palasivat voittojen tielle keskiviikkona kaatamalla vieraskaukalossa KeuPa HT:n kypsän esityksen jälkeen maalein 0–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat kultakypärä Aleksi Järvinen ja kapteeni Toni Leinonen. Tolppien välissä Jani Kautto pelasi kauden toisen nollapelinsä. 

–Se oli koko joukkueelta todella hyvä taistelu. Toisessa erässä jalat jäivät koppiin, mutta Kautto torjui siinä hienosti. Kolmanteen erään ilmestyimme taas pelaamaan ja kairattiin tärkeät kolme pistettä. Täytyy olla tyytyväinen siihen, koska Keuruu ei ole vierasjoukkueelle helppo paikka, yli 20 minuuttia jääaikaa kellottanut Kuronen toteaa.

Kiekko-Vantaa on pelannut vahvasti kotikaukalossaan, sillä lohipaidat ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Vantaalaiset ovat keränneet pisteitä kuudesta edellisestä kotiottelustaan. Viimeksi Simo Mälkiän luotsaama ryhmä on jäänyt kokonaan ilman pisteitä kotonaan 28.lokakuuta.  

Ensimmäistä kauttaan Kiekko-Vantaassa pelaava 20-vuotias Kuronen on esiintynyt läpi kauden erinomaisesti. Luottopuolustaja on muodostanut toimivan pakkiparin yhdessä Nico Nurmikannan kanssa ja yhteinen sävel on löytynyt heti. Kuronen on nakuttanut tällä kaudella 26 ottelussa tehot 1+4.

–Olen viihtynyt Vantaalla todella hyvin. Ihan jokaisena päivänä on ollut kiva tulla hallille tekemään hommia. Olen nauttinut tästä paljon. Ihan tyytyväinen voin olla myös omiin suorituksiin. Tehoja voisi olla kyllä enemmän, koska hyviä paikkoja on ollut runsaasti kauden mittaa, Kuronen sanoo. 

Perjantai-illan vastustaja LeKi saapuu Tikkurilaan kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Lähes viikon verran levännyt lempääläläisryhmä on sarjassa yhdeksäntenä. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan joukkueella on matkaa vain kaksi pistettä. 

Tahmeasti kauden aloittaneen LeKi kokoonpano on elänyt paljon kauden aikana. Hyvin valmennetusta joukkueesta löytyy paljon yksilötaitoa ja kokemusta. Mäyräpaitojen tähtipelaajiin kuuluvat joukkueen paras pistemies Jimi Santala, kokenut liigajyrä Miikka Männikkö, maailmanmestari Pasi Puistola ja A-nuorten Suomen mestaruuden viime keväänä Turun Palloseurassa voittanut hyökkääjä Manu Honkanen.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet runkosarjan aikana jo kolme kertaa. Lohipaidat veivät kauden ensimmäisen keskinäisen kamppailun kotikaukalossaan. Mäyräpaidat puolestaan ovat voittaneet kaksi edellistä kohtaamista.

–Vaikea sanoa tarkkaan minkälainen joukkue sieltä vastaan tulee, koska heidän kokoonpano muuttuu jatkuvasti. Taitoa heillä on ainakin paljon, viime kaudella nimenomaan LeKiä edustanut Kuronen valottaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä viilauksia. Taitava ja sähäkkä hyökkääjä Teemu Mielonen palaa kokoonpanoon. Sen sijaan puolustaja Henry Roihu on sivussa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan puolustaja Valtteri Parikka. Tolppien välissä jatkaa keskiviikkona loistanut Jani Kautto. HIFK-lainoista lohipaitojen mukana ovat ainakin juonikas pelintekijä Panu Mieho ja puolustaja Sebastian Moberg

Kiekko-Vantaan vuoden viimeinen kotiottelu starttaa perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. Koe Tikkurilan perjantai-illan huuma ja tule kannustamaan lohipaidat voittoon!

Veikkaus-kortilla sadalle ensimmäiselle kaksi lippua yhden hinnalla! Tarjousliput ostettava ennakkoon ja ne löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 18.12. klo 11:35)

Mestis