Kiekko-Vantaalle jatkoaikavoitto-Heljanko loisti maalilla

02.12.2015

Voittomaalin iskeneen Jimi Kurosen tunnelmat pukukopista voiton jälkeen:

Kiekko-Vantaan ryöstöretki Heinolassa oli onnistunut. Lohipaidat hakivat arvokkaat kaksi pistettä Peliittojen vieraana ja palasivat voittojen tielle. Jännitysnäytelmä ratkesi vasta jatkoajalla, kun vantaalaisten puolustaja Jimi Kuronen nousi sankariksi ja viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi.

Kiekko-Vantaan maalilla 18-vuotias tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko pelasi loistavan ottelun ja antoi maagisilla torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Sairastelun jälkeen tolppien väliin palanneelle Heljangolle kirjattiin ottelussa 36 torjuntaa.

Kiekko-Vantaa sai otteluun hyvän alun ja avasi trilleriksi kehkeytyneen kamppailun maalihanat. Puolustaja Lasse Uusivirta harhautteli ensin taitavasti itsensä maalipaikkaan. Jatkotilanteesta laitahyökkääjä Janne Öfverström laukoi tarkasti kiekon ohi Peliitat-vahti Antti Rautiolan.

Peliittojen ylivoima oli läpi illan tehokasta, sillä isännät pääsivät pelaamaan viisi kertaa ylivoimaa ja onnistuivat maalinteossa kolme kertaa. Peliitat tasoitti ottelun komean syöttökuvion päätteeksi: liukasliikkeinen laitahyökkääjä Kimi Koivisto tarjoili ovelan syötön oikealle pointille Miika Roineelle, joka tälläsi limpun tyylikkäästi verkkoon.

Peliitat onnistui myös seuraavan kerran ylivoimalla ja iski taukonumeroiksi 2–1. Sarjan taitavimpiin hyökkääjiin kuuluva Roine laukoi ja maalin edessä Koivisto raapi irtokaran sisään.

Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun toisen erän puolessa välissä. Kaksi syöttöpistettä kerännyt keskushyökkääjä Janne Juutinen antoi komean esityön ja vapautti juonikkaalla ratkaisulla Jere Laineen maalintekoon.

Kiekko-Vantaa hallitsi toista erää, kontrolloi enemmän kiekkoa ja loi paljon hyviä maalipaikkoja. Siitä huolimatta kotijoukkueelle avautui erän parhaat maalipaikat. Peliittojen hyökkääjä Tuukka Rajamäki sekä kapteeni Ville-Matti Koponen pääsivät minuutin sisään molemmat läpiajoon, mutta Heljanko ryösti tolppien välissä molemmat.

Aivan toisen erän lopussa vielä Peliittojen syömähammas Kimi Koivisto (1+1)-Miska Siikonen (0+1)-Miika Roine (1+2) järjesteli loistavan maalipaikan. Koivistolle avautui jo tyhjä maali, mutta Heljanko venyi ilmiömäisesti kiekon tielle.

Kolmas erä oli vauhdikas ja viihdyttävä. Draaman kaari oli seuraava: Kiekko-Vantaa siirtyi reilut 11 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 3–2-johtoon puolustaja Nico Nurmikannan tarkalla viivalaukauksella, Juutisen ja niin ikään kaksi syöttöpistettä keränneen Joel Lehtisen syötöistä. Tämän jälkeen Peliitat painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja varsinkin huipputaitava Roine loi jatkuvalla syötöllä sydämentykytyksiä vantaalaisten päädyssä.

Peliitat sai hurjalle kirilleen palkinnon, kun isännät onnistuivat kolmannen kerran ylivoimalla Aatu Viljasen runnottu maalin edestä tahdonvoimalla pelin tasoihin vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua.

Jännitysnäytelmä sai arvoisensa päätöksen jatkoerässä. Jo kolmannessa erässä upean nousun omasta päästä esittänyt Kuronen otti kiekon Aleksi Järvisen voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen, harhautti Peliittojen Rajamäen kahville ja veivasi kiekon verkon perukoille.

Vantaalaisille Peliittojen päänahka oli kauden toinen. Lohipaidat nousivat 35 pisteeseen, joka oikeuttaa sarjassa viidenteen sijaan. Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotikaukalossa, kun vastaan asettuu jo 11 peräkkäistä vierasvoittoa napannut Jokipojat saapuu vieraaksi Trio Areenalle.

Loisto-ottelun maalissa pelanneen Christian Heljangon kommentit tuoreeltaan pelin jälkeen:

Teksti: Mikko Mannonen
Haastattelut: Jussi Haapiainen
Otsikon kuva: Toni Jaconelli