Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kiinnitti kolme hyökkääjää

15.09.2015
Kiekko-Vantaa on solminut ensi kauden kattavat pelaajasopimukset laitahyökkääjien Janne Öfverströmin, Teemu Väisäsen ja Ville Heikkisenkanssa.
 

24-vuotiaalle Janne Öfverströmille Mestis on jo entuudestaan varsin tuttu sarja. Isokokoinen ja fyysinen voimalaituri on tahkonnut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 33 ottelua TUTOn ja HC Keski-Uusimaan pelipaidassa. Öfverström on pelasi toissa kaudella 13 liigaottelua HIFK:n riveissä. 

–Hyvät fiilikset. Nyt voi keskittyä pelaamiseen. Tuon joukkueeseen fyysisyyttä. Puolustava rooli on minulle sopivin. Tapan alivoimia ja annan ykkösäijille huiliaikaa, Öfverström kertoo.

HJK-kasvatilta jäi koko viime kausi väliin loukkaantumisen takia. Uran jatkuminenkin oli jopa vaakalaudalla.

–Viime vuosi oli henkisesti todella raskas. Yksin harjoittelin ja kuntoutin. Siinä oli paljon tekemistä itsensä kanssa, että jaksoi tehdä niitä hommia, koska siinä oli pientä epävarmuutta pystynkö enää pelaamaan, Öfverström sanoo.

Junioreissa mukavan määrän tehopisteitä nakutellut Öfverström on esiintynyt harjoitusotteluissa pirteästi tehden viidessä harjoitusottelussa tehot 1+2. 

–Nyt paikat ovat kunnossa ja peli luistaa. Kausi alkaa, joten mikäs sen parempaa,Öfverström tunnelmoi.


Janne Öfverström esiintyi vakuuttavasti lohipaidassa harjoituskaudella.

21-vuotias Teemu Väisänen pelasi viime kaudella ensimmäiset ottelunsa Mestis-tasolla. Kolmessa ottelussa ei kuitenkaan tehopisteitä kertynyt. Sen sijaan A-nuoria SM-sarjaan nostaneessa joukkueessa oikealta laukova laitahyökkääjä takoi 37 ottelussa tehot 17+20=37. Väisänen on ollut lohipaitojen edustusjoukkueen mukana koko kesän.

–Olen tykännyt todella paljon olla täällä. Tekemisen meininki ja hyvä vauhti ollut koko ajan päällä. Hyvä kesä takana ja koko ajan mennään joukkueena eteenpäin, Väisänen toteaa.

Harjoitusotteluissa vahvasti esiintynyt Väisänen on Kiekko-Vantaan omia kasvatteja. Edustusjoukkueeseen pääseminen on Jokereiden B-nuorissa SM-kultaa vuonna 2012 voittaneelle laitahyökkääjälle iso asia.

–Juniorina katsoin Kiekko-Vantaan Mestis-pelejä ja mietin, että tuolla haluaisin joskus pelata. Nyt ollaan täällä ja halu kehittyä on kova, neljässä harjoitusottelussa tehot 1+2 kerännyt Väisänen kertoo.


Teemu Väisänen iski harjoituspeleissä tehot 1+2.

Taitava kiekonkäsittelijä Ville Heikkinen puolestaan oli Kiekko-Vantaan A-nuorten paras pistemies viime kaudella nakuttaen 32 ottelussa tehot 18+30=48 ja oli nuorten Mestiksen pistepörssin neljäs.

Alkava kausi on 21-vuotiaalle nuorukaiselle ensimmäinen lohipaitojen edustusjoukkueessa.

–Tavoite on päästä pelaamaan edustusjoukkueen mukana mahdollisimman paljon, Heikkinen sanoo.

Heikkinen on väläytellyt alkusyksyn harjoitusotteluissa kiekollisilla taidoillaan. Kolmessa harjoitusottelussa nuorukainen kirjautti tilastoihin yhden syöttöpisteen. 

–Tässä on treenattu kesällä kovaa. Meillä on kaikki mahdollisuudet mennä korkealle, Heikkinen toteaa.


Ville Heikkinen oli viime kaudella Kiekko-Vantaan A-nuorten paras pistemies.

Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis