Kiekko-Vantaa katkaisi tappioputkensa komealla voitolla

18.11.2015

Panu Mieho haastattelussa pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi keskiviikkona Trio Areenalla upean esityksen jälkeen arvokkaat kolme pistettä kaatamalla Peliitat maalein 6–2. Lohipaidat katkaisivat kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa ja nousivat sarjassa viidenneksi.

Lohipaidoista pistetehtailuun äityivät loistavan kamppailun pelanneet tehoketjut: Miro-Pekka Saarelainen (0+3)-Panu Mieho (2+1)-Nico Friman (1+1) ja Julius Rantaeskola (1+0)-Valtteri Heikkilä (1+1)-Janne Öfverström (1+1).

–Pitkään on ollut vaikeata tuloksellisesti, vaikka olemmekin pelanneet siellä hyviäkin pelejä. Voitto oli henkisesti iso ja oli tärkeää saada putki poikki. Tästä voitosta pitää ottaa kaikki hyvät asiat mukaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaa sai kamppailuun erinomaisen alun ja hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin. Avauserässä herkuteltiin maaleilla, sillä punalamppu syttyi yhteensä viisi kertaa.

Toisessa ottelussa peräkkäin maalinteossa onnistunut Janne Öfverström vei lohipaidat 1–0-johtoon ylivoimalla. Kokoonpanoon paluun tehnyt Julius Rantaeskola lisäsi isäntien johtoa Valtteri Heikkilänloistavasta esityöstä.

Peliitat kavensi kamppailun ylivoimalla kultakypärä Roope Elimäen tarkalla laukauksella. Lohipaitojen taitava pelintekijä Panu Mieho nakutti maalin edestä tilanteeksi 3–1 liukasliikkeisen Miro-Pekka Saarelaisen maagisesta esityöstä. Upean ottelun pelannut Heikkilä ohjasi taukotilanteeksi 4–1 ylivoimalla puolustaja Lassi Raitasen ja kultakypärä Aleksi Järvisen syötöistä.

Kiekko-Vantaa jatkoi loistavia otteitaan toisessa erässä ja tarjosi 510 katsojalle vastinetta koko rahan edestä. Tulokkaiden pistepörssiä johtava Nico Friman antoi laidan vierestä millintarkan syötön ja kauden neljännen täysosumansa värkännyt Mieho sai nostaa kääntölaukauksen jälkeen kädet kohti kattoa.

–Saimme tärkeitä onnistumisia hyökkäyspäässä. Viisi pelitilannemaalia on hyvä määrä. Siitä kannattaa ammentaa itseluottamusta maalintekoon seuraaviinkin otteluihin, Mälkiä kertoi.

Peliittojen ylivoima on yksi sarjan parhaimmista ja se oli hyvällä tasolla myös keskiviikkona Tikkurilassa. Puolustaja Ville Väinölä napautti tilanteeksi 5–2 ylivoiman moottorin Elimäen esityöstä.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Lohipaitojen tolppien välissä Lassi Yrjölä pelasi mainion ottelun ja koko joukkueen iltapuhde oli hieno. Pekka Niemimaan ja Teemu Mielosen ketjut eivät tehopisteillä mässäilleet, mutta esiintyivät erinomaisesti luoden hyökkäyspäässä paljon maalipaikkoja.

Loppulukemat 6–2:een iski pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi kasvattanut Friman. Taitava laitahyökkääjä sai viimeistellä tyhjään rysään Miehon hyvän päätypelin jälkeen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu revanssiviikonlopun merkeissä. Perjantaina lohipaidat isännöivät Trio Areenalla huippukamppailussa TUTOa. Lauantaina samat joukkueet iskevät yhteen Kupittaalla.